Filistin direnişinden İsrail'e uyarı

Gazze'de İsrail ile Filistin arasında bir kez daha ateşkes ilan edildi. Füzelerin menzili İsrail kentlerine çevrilince Tel Aviv, anlaşma masasına oturmak zorunda kaldı. İslami Cihat Örgütü Genel Sekreteri Ziyad Nahhale, birleşen Filistin direnişinİn İsrail'e karşı destan yazdığını söyledi. Tel Aviv'i uyaran Nahhale, "İsrail anlaşmaya uymazsa, ateşkesi yok sayarız, yeniden savaşırız" dedi.

Filistin'de "meydanların birliği" kazandı; Filistin Direnişi, Gazze’de İsrail’i püskürttü.. Füzelere direnemeyen İsrail, Filistin ile ateşkes imzalamak zorunda kaldı.

Filistin ile İsrail arasında Mısır’ın arabulucuğunda imzalanan ateşkes, gece saatlerinde yürürlüğe girdi.

Ateşkes hükümlerini, İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahhale, İran’ın başkenti Tahran’da düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu. Nahhale, Filistin direnişinin İsrail karşısında büyük bir zafer kazandığını söyledi.

Nahhale, ateşkese uyması konusunda Tel Aviv’i de uyardı.

Filistin Direniş örgütleri, "Meydanların Birliği" sloganıyla cepheleri birleştirdi. İsrail’in saldırılarına karşı güç birliği yaptı. İslami Cihat Genel Sekreteri Nahhale, Hamas ve tüm Filistin direniş hareketleriyle temas halinde olmaya devam edeceklerini vurguladı. “Düşman ittifakımızı ayıramayacak.” İfadelerini kullandı.

İslami Cihad’ın silahlı kanadı Kudüs Tugayları da, ”Meydanda olmamızı gerektiren her yer ve zamanda mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” açıklaması yaptı.

Filistin ile İsrail arasında imzalanan ateşkes anlaşmasına göre, İsrail, tutukladığı İslami Cihad Hareketi Lideri lideri Bassam Al-Saadi ve Halil Awadeh'i serbest bırakacak. Gazze’ye tüm geçişler yeniden açılacak ve yakıt tedarikinin yeniden balayacak. Gazze’deki İsrail ablukası azaltılacak..

İsrail'in Gazze'ye yönelik cuma günü başlattığı saldırılarda 15’ çocuk 44 Filistinli yaşamını yitirdi.

# iran # israil # çocuk # filistin # Kudüs # hamas # gazze # ateşkes # tahran # Tel Aviv # İslami Cihad Hareketi