Trump'ın evine FBI baskın gerçekleştirdi

Uzun bir süredir “iç savaş” endişelerinin dile getirildiği Amerika Birleşik Devletlerinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Florida’daki evi, FBI tarafından basıldı. Arama sırasında New York'ta olan Trump, baskına “ulus için karanlık zamanlar” sözleriyle tepki gösterdi. Trump, “Bu, radikal solcu demokratların başkan adayı olmamam için yaptıkları eşi görülmemiş bir saldırı” ifadelerini kullandı.

Siyasi ve ekonomik olarak çöküşü yaşayan ABD, adım adım iç savaşa ilerliyor.

ABD’de bir ilk yaşandı; Eski bir ABD Başkanı'nın evi, federal ajanlar tarafından basıldı.

FBI, Beyaz Saray’dan ayrılırken gizli belgeleri yanına aldığı iddiasıyla Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Florida’daki evine baskın yaptı.

Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran Trump, evinin FBI ajanlarınca ablukaya alındığını söyledi. “Ulusumuz karanlık zamanlardan geçiyor” dedi.

Başkanlığı döneminde ABD’nin küreselleşme politikalarına karşı bir siyasi çizgi izleyen Trump, “Demokratlar 2024'te başkanlık için yarışmamı istemiyor. Bu, radikal solcu demokratların aday olmamam için yaptıkları eşi benzeri görülmemiş bir saldırı.” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray ise, Biden yönetiminin baskından haberinin olmadığını, soruların Adalet Bakanlığı’na yöneltilmesi gerektiğini bildirdi.

Dünyanın dört bir yanına darbe ve çatışma ihraç eden Amerika Birleşik Devletleri’inde uzun süredir “iç savaş” söylemleri dillendiriliyor. Önce emekli generaller, ardından istihbarat uzmanları, 2024 başkanlık seçimlerinden sonra ülkede ayaklanma çıkabileceği uyarısı yapmışlardı.

Emekli Tümgeneral Paul Eaton, ABD ordusunun bir darbeye öncülük edebileceğini söylerken, CIA uzmanı Barbara Walter, artan politik kutuplaşma nedeniyle ülkenin iç savaşın eşiğinde olduğunu belirtmişti.

ABD’nin iç savaş korkusu, Washington’un güvenlik raporlarına da yansımıştı. Ocak ayında yayınlanan raporda “aşırılık yanlılaları” olarak ifade edilen bir kesimin, “ülkede kaosa çıkarmak için elektrik şebekelereni hedef alabileceği” uyarısı yer almıştı.

# abd # amerika # cia # donald trump # saldırı # Biden # washington # Amerika Birleşik Devletleri # ilk # darbe # abd başkanı # fbi