Cezayir'de orman yangınları can aldı

Cezayir'de orman yangınlarında ölenlerin sayısı doğudaki El Tarf ve Setif illerinde 26'ya yükseldi.

Cezayir'de orman yangınlarında ölenlerin sayısı doğudaki El Tarf ve Setif illerinde 26'ya yükseldi.

İçişleri Bakanı Kamal Beljoud, bir televizyon açıklamasında, "Setif eyaletinde iki kurbana ek olarak El Tarf eyaletinde (Tunus sınırında) 24 ölüm kaydedildi" dedi.

Bazı yangınların önceden planlandığını ve diğerlerinin ek ayrıntı vermeden doğal sebeplerden çıktığını da sözlerine ekledi.

Beljoud, " Ağustos ayının başında, özellikle ülkenin kuzeydoğu bölgelerinde olmak üzere çeşitli eyaletlerde 106 yangın kaydedildiğine ve şu anda bir kayıp envanterinin devam ettiğine" dikkat çekti.

Beljoud'a göre bu ayın başından bu yana, yangınlar "800 hektardan ormanı ve 1.300 hektardan fazla çalıyı yok etti."

" Son dönemde şiddetli rüzgarlarla birlikte birçok eyalette 47 dereceye ulaşan sıcaklıklarda gözle görülür bir artışa tanık olduk" dedi.

Cezayir Savunma Bakanlığı jandarma teşkilatı daha önce yaptığı açıklamada, "El-Maliha köyünde El Kala (El Tarf vilayeti) ile Annaba vilayeti arasındaki yolda bir otobüs yakıldı" dedi.

Yol kullanıcılarına dikkatli olmaları ve mümkünse ormanlık alanlara bitişik yollarda yürümekten kaçınmaları, yangın ve sıcaklık artışlarıyla ilgili risklerden kaçınmaları çağrısında bulundu.

Basın kaynaklarına göre, Setif'in Ayn El-Sabt bölgesinde çıkan orman yangınları sonucu bir kadın ve bir kız çocuğu hayatını kaybetti.

Sivil Savunma, kara ve hava ekiplerinin, çoğu ülkenin kuzeydoğu bölgelerinde olmak üzere 14 eyalette 39 yangını söndürmek için çalıştığını belirtti.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdelmadjid Tebboune yaptığı açıklamada El Tarf ve Setif'teki kurbanların ailelerine başsağlığı diledi.

Tebboune, "hükümet kurumlarının yangınları söndürmek ve yaralılarla ilgilenmek için tüm insani ve maddi imkanlardan yararlandığını" vurguladı.

# yangın # cumhurbaşkanı # Ağustos # cezayir # orman yangınları # son # savunma bakanlığı