Putin'den Ukrayna operasyonunda kararlılık vurgusu

Rusya’nın son teknoloji silah ve askeri donanımı, Moskova’daki fuarda sergileniyor. “Uluslararası Askeri ve Teknik Forum 2022” fuarının açılışını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptı. Ukrayna operasyonuna değinen “Rus ordusu Donbass'ı adım adım özgürleştiriyor” dedi.

Karadeniz’de NATO kuşatmasına karşı Ukrayna’ya askeri operasyonunu sürdüren Rusya, silahlarını sergiliyor.

Moskova’da başlayan “Uluslararası Askeri ve Teknik Forum 2022” fuarında, çeşitli füze ve askeri araçların yanı sıra T-72 muharebe tankları ile Tulpan kundağı motorlu ağır havan mermileri de yer aldı. Fuar, 27 Ağustos'a kadar devam edecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, forumun açılışında yaptığı konuşmada, Rusya'nın askeri teknolojisinin, Batılı rakiplerinden uzun yıllar önde olduğunu belirtti. Latin Amerika, Afrika ve Asya'daki müttefiklerini “en modern silahlarla” donatma sözü verdi.

Ukrayna operasyonuna da değişen Putin, Rus ordusunun Donbass'ı adım adım özgürleştirdiğini vurguladı. “Askerlerimiz görevlerini onurlu bir şekilde yerine getiriyor. Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinde barışık bir yaşam için çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

# rusya # amerika # Ukrayna # Putin # Ağustos # karadeniz # nato # Rusya Devlet Başkanı # vladimir putin # moskova # kiev # 2022 # Donbass # Donetsk # Luhansk # harkov # lviv