"Türkiye-Suriye iş birliği tercih değil zorunluluk"

Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek’in başkanlığındaki heyetin yapacağı Şam ziyaretinin yankıları sürüyor. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ziyaret ile ilgili Suriye devlet televizyonuna konuştu. Bursalı, “Türkiye-Suriye işbirliğinin tercih değil zorunluluk olduğunu vurguladı.

Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek’in başkanlığındaki heyetin yapacağı Şam ziyaretinin yankıları sürüyor. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ziyaret ile ilgili Suriye devlet televizyonuna konuştu. Bursalı, “ Türkiye-Suriye işbirliğinin tercih değil zorunluluk olduğunu vurguladı.

Vatan Partisi'nin Eylül ayında yapacağı çözüm için Suriye ziyareti Türkiye ve bölge ülkelerinde gündemin ilk sıralarındaki yerini koruyor.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Suriye devlet televizyonu Ahbariye TV'ye konuştu. Vatan Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşide, Türkiye-Suriye ilişkileri ve Vatan Partisi heyetinin Suriye'ye yapacağı ziyaret ele alındı.

Ahbariye TV muhabirinin Vatan Partisi heyetinin Suriye'ye yapacağı ziyarete ilişkin sorusunu yanıtlayan Bursalı, Genel Başkan Doğu Perinçek'in liderlik ettiği heyetin ziyaretinin yakın zamanda gerçekleşeceğini ifade etti. Bursalı heyette Vatan PArtili iş insanı Ethem Sancak'ın yanısıra parti yöneticileri ile toplumun farklı kesimlerinden önemli isimlerin de olacağını belirtti.

Suriye Devlet televizyonuna iki ülke iş birliğinin fırsatlarını sıralayan Bursalı; terörle mücadele, güvenlik, Doğu Akdeniz, ekonomi, sığınmacılar gibi başlıklarda ortak çıkarlar olduğunu vurguladı.

Vatan Partisi'nin de 2011 yılından bu yana, Türkiye Suriye ilişkilerinin geliştirilmesi için yoğun çaba sağladığını belirten Bursalı, iki ülkenin dostluğunda, işbirliğinde ve geleceğinde Vatan Partisi'nin önemli rolü olacağını söyledi.

Suriye'nin ABD- İsrail saldırısını püskürtmesinin önemine vurgu yapan Özgür Bursalı iki ülke iş birliğini tercih değil zorunluluk olduğunu kaydetti.

Öte yandan Vatan Partisi Genel Sekreterinin Suriye'nin devlet Televizyonuna verdiği röportaj, iki ülke iş birliğini bozma girişimlerini sürdüren Atlantik medyasının "Suriye'ye ziyaret olmayacak" yalanını da bir kez daha boşa düşürdü.

# abd # türkiye # erdoğan # suriye # israil # vatan partisi # ekonomi # esad # Doğu Perinçek # ilk # şam # Özgür Bursalı