Havalimanlarında çevreci düzenleme

Havalimanlarına çevre düzenlemesi getiriliyor. Hazırlanan taslak talimata göre sıvı kısıtlamasıyla el konulan sıvılardan yakın elde edilecek. Havalimanlarında fosil yakıtlar yerine, elektrik enerjisi veya benzer çevre dostu teknolojiyle hareket eden araçlar kullanılacak.

Havalimanlarında çevreci bir düzenlemeye gidiliyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün bu düzenleme için talimat verdi. Taslak talimata göre uçak seferleri öncesi sıvı kısıtlaması sonucu el konulan maddeler, geri dönüşümde değerlendirilecek.

Geri dönüştürülen sıvıların elektrikli ulaşım araçlarına yakıt olması hedeflendi. Talimat ile havalimanlarında tüm kapalı ortamlarda, fosil yakıtlar yerine, elektrik enerjisi veya benzer çevre dostu teknolojiyle hareket eden araçlar kullanılacak.

Talimat ile hava taşıtlarına ve yakıt depolarına yönelik yakıt dolumu ve boşaltma faaliyetleri sırasında oluşabilecek sızıntıların ve dökülmelere karşı önlem de alınacak. Alınan önlemlere rağmen sızıntı ve dökülmelerin oluşması ihtimaline karşı alanda emici malzemeler ve temizlik ekipmanları hazır bulundurulacak.

# elektrik # havalimanı # Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü # Elektrik Enerjisi # çevre düzenlemesi # fosil yakıt