Çin Halk Kurtuluş Ordusu'ndan görkemli tatbikat

Çin Halk Kurtuluş Ordusu Hava Kuvvetleri'ne bağlı hava kuvvetleri, Cumartesi günü Çin'in kuzeydoğusundaki Jilin Eyaletinde devam eden Changchun Hava Gösterisi sırasında rehine kurtarma ve teröristlere karşı mücadele tatbikatı düzenledi.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu Hava Kuvvetleri'ne bağlı hava kuvvetleri, Cumartesi günü Çin'in kuzeydoğusundaki Jilin Eyaletinde devam eden Changchun Hava Gösterisi sırasında rehine kurtarma ve teröristlere karşı mücadele tatbikatı düzenledi.

Tatbikatta, dağlık sınır bölgesinde müstakil bir binada bir grup terörist tarafından rehinelerin tutulduğu bir senaryo taklit edildi.

Silahlı helikopterler görüntüsü altında, Halk Kurtuluş Ordusu hava indirme birliklerinden oluşan bir saldırı timi, nakliye helikopterleri ile belirlenen alana geldi.

Ekip, baskınlar, kontrol ve abluka, keşif ve kurtarmadan sorumlu farklı gruplara ayrıldı. Ekipler arasındaki yakın işbirliği sayesinde, havadaki askerler rehineleri başarıyla kurtardı ve teröristleri uzun menzilli keskin nişancılık ve yakın mesafe temizleme yoluyla ortadan kaldırdı.

Keşif grubu, suç ortaklarını güçlendirmek için daha fazla teröristin toplandığını öğrendiğinde, saldırıyı simüle etmek için kızılötesi karıştırma bombaları bırakarak silahlı helikopterlere ateş gücü desteği sağlama çağrısında bulundular ve bu da baskın ekibinin bölgeden hızla tahliyesine izin verdi. 

Taarruz timi başkanı Zhao Fuwei, "Bu tatbikat, hava-kara koordineli operasyonların avantajları ve güçlü yönlerine daha iyi bir oyun sağlayacak olan terörle mücadele operasyonlarının araştırılması için önemli ve zor konuları vurgulamaktadır. Uçak inişi, düşmana yaklaşma, müdahale, kurtarma gibi bir dizi eylem gösterdik. Düşmanı uzak tutmak ve tahliye etmek, birliğin önceki eğitiminin sonuçlarını gösterdi." dedi.

Uçuş tugayının başkanı Liu Wei, "Hava saldırı kuvveti, birliklere geleneksel paraşüt birliklerinden farklı benzersiz avantajlar olan hem kısa menzilli taktik saldırı hem de uzun menzilli doğrudan saldırı kapasiteleri sağlıyor. Yenilikçi taktikler üzerine araştırma yaparak, avantajları entegre ettik ve birliklerin herhangi bir zamanda çeşitli görevleri yerine getirmelerini sağlayan hava-kara koordineli operasyonların güçlü yanları" ifadelerini kullandı. 

# Çin Halk Cumhuriyeti # Çin Halk Kurtuluş Ordusu # Simülasyon # Çin ordusu # hava gösterisi # Çin Hava Kuvvetleri