Türk Eğitim-Sen öğretmenlere kadro talebini bir kez daha yineledi

Türk Eğitim-Sen, Büyük Taaruz’un 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla Afyonkarahisar’da Şube Başkanları Toplantısını yaptı. Genel Başkan Talip Geylan, sözleşmeli öğretmenlere iyileştirme değil, kadro istediklerini, başka bir formülü kabul etmediklerini söyledi.

Sözleşmeli öğretmenlere kadro talebi yükseldi.

"İYİLEŞTİRME DEĞİL KADRO İSTİYORUZ"

Türk Eğitim-Sen, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100’üncü yıl dönümünde Afyonkarahisar’da Şube Başkanları Toplantısı yaptı. Genel Başkan Talip Geylan, buradaki konuşmasında sözleşmeli öğretmenlere kadro istediklerini, başka bir formülü kabul etmediklerini vurguladı:

- Şu anda eğitim alanında 130 bin civarında sözleşmeli öğretmen görev yapmaktadır. Toplamda ise 430 bin sözleşmeli çalışan bulunmaktadır. 1 Ekim tarihinde TBMM’nin açılmasıyla birlikte konunun çok sıkı takipçisi olacağız. Süreç içinde kamuoyu oluşturmaya devam ediyoruz. Sözleşmeli personele iyileştirme beklemiyoruz. Yapılması gereken 2011 ve 2013’de olduğu gibi tüm sözleşmelilerin kadroya alınmasıdır.


Geylan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yeni yasama yılında sözleşmelilerle ilgili düzenlemenin gündeme geleceğini açıkladığını hatırlattı. Geylan bir kez daha hükümete çağrı yaptı. Sendika Başkanı, "Ne 3+1, ne de başka bir formül beklentileri karşılamayacaktır! Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz sözleşmeli çalışanların kadroya alınmasıdır" dedi.

# Afyonkarahisar # türk # Ağustos # Bir # 30 ağustos zafer bayramı # Türk Eğitim-Sen # Bakanlığı # çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı # çok # zafer # sözleşmeli öğretmen # Bayramı # yılında