Rusya'dan AB'ye vize tepkisi

Ukrayna operasyonu gerekçesiyle Rusya'ya karşı sayısız yaptırım kararları alan Batı, şimdi de Rus vatandaşlarına vize kısıtlamasını tartışıyor. Bazı Avrupa Birliği ülkeleri, Rus vatandaşlarına Schengen vizesi verilmemesini isterken, bu talebe Moskova'dan tepki geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Batı'nın Rusya karşısında "akıl tutulması" yaşadığını söyledi. "Avrupa Birliği'nin vize kısıtlamasına karşılık veririz" dedi.

Avrupa Birliği ülkeleri, Rus vatandaşlarına vize yasağını tartışıyor. Baltık ülkeleri ile Finlandiya ve Polonya, Rus vatandaşlarına Şengen vizesi verilmemesini isterken, Almanya ve Fransa, bu talebe karşı çıkıyor.

 "AB'NİN SCHENGEN KISITLAMASINA KARŞILIK VERİRİZ"

Ukrayna operasyonu bahanesiyle, Rus vatandaşlarına şengen vizesi verilmemesini isteyen Avrupa Birliği ülkelerine, Moskova’dan tepki geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Avrupa Birliği’nin böyle bir adımla Rusya devletini değil Rus vatandaşlarını cezalandırmış olacağını söyledi. "Her halükarda bu karara karşılık verilir ve bunu Rus vatandaşlarının çıkarlarına göre yaparız" ifadelerini kullandı:

- Avrupa Birliği Rusya’ya karşı öfke patlaması yaşıyor. Ne yazık ki, Brüksel ve bazı birlik ülkeleri akıldan yoksun davranıyor. Ülkemize karşı bu yöndeki dürtüler enerji konusunda da geçerli. Böyle saçma kararlar, ABD şirketlerinin daha fazla para kazanması için alınıyor. Bu kararlar, deliliğin son sınırı…
# abd # rusya # Ukrayna # almanya # fransa # avrupa # avrupa birliği # Bir # yaptırım # moskova # Polonya # son # Avrupa Birliği ülkeleri # finlandiya # Dmitri Peskov # kremlin sözcüsü # schengen vizesi # ukrayna operasyonu