Rusya Çin Suriye orduları ortak tatbikatta buluştu

Rusya, Çin ve Suriye Orduları, ortak tatbikatta buluştu. 50 bin askerin katıldığı "Doğu- 2022" tatbikatında, Rusya’nın doğu bölgesinde askeri güvenliğin güçlendirilmesi üzerinde durulacak. Tatbikat, Rusya ve Çin arasında son dönemde askeri alanda artan iş birliğinin son halkası olarak görülüyor.

Rusya, Çin, Suriye ve Hindistan orduları “Doğu- 2022” tatbikatında buluştu. Rusya'nın öncülük ettiği askeri tatbikat, düzenlenen törenle başladı.

7 Eylül’e kadar sürecek tatbikat, Rusya’nın Doğu Askeri Bölgesi ile Japon Denizi yakınlarında düzenleniyor. 50 bin askerin katıldığı dev tatbikatta, aralarında 140 uçak ve 60 savaş gemisinin de olduğu binden fazla harp ünitesi yer alıyor. En modern füze sistemleri de tatbikatta sahaya sürülecek.

Moğolistan, Tacikistan, Belarus ve Laos’tan birliklerin de katıldığı tatbikatta, Rusya’nın doğu bölgesinde askeri güvenliğin sağlanması ile ilgili hedefler üzerinde çalışılacak.

Ayrıca Rusya ve Çin donanmaları, Japon Denizi'nde bir dizi haberleşme, deniz ekonomik aktiviteleri ve kıyılarda askerlere destek manevraları gerçekleştirecek.

Tatbikat, özellikle Rusya ve Çin arasında son dönemde askeri alanda artan iş birliğinin son halkası olarak görülüyor.

# abd # rusya # Azerbaycan # hindistan # suriye # çin # cezayir # Tacikistan # Bir # kazakistan # Ermenistan # moğolistan # suriye ordusu # son # eylül # Kırgızistan # Nikaragua # rus ordusu # 2022 # rusya çin ilişkileri # Çin ordusu # Rusya Çin # Beyaz Rusya # Laos # rusya çin askeri gücü # rusya çin birliği # rusya çin anlaşması # çin rusya suriye # rusya çin suriye ortak tatbikatı # vostok tatbikatı