Kılıçdaroğlu: "KHK'lıların hepsini göreve iade edeceğiz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ ve PKK bağlantıları nedeniyle kamudan el çektirilen KHK'lılara yönelik “iade-i itibar” vaadini yineledi. Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda Selahattin Demirtaş de "cezaevinden çıkacak" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ ve PKK bağlantıları nedeniyle kamudan ihraç edilen KHK'lılara sahip çıkmaya devam ediyor.

Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televziyon yayında hem KHK’lılara hem de Hendek operasyonları sırasında devleti “katliam yapmak”la itham eden akademisyenlere yönelik göreve iade sözünü yineledi:

- Daha önce defalarca söyledim. Bir; KHK ile Barış Akademisyenleri atıldı. Evet, hepsini görevlerine geri getireceğiz. Bunlarla ilgili bir mahkumiyet yok ki. İki; KHK ile atılan bir kişi savcıya gitti, savcı dedi ki 'Soruşturmaya gerek yoktur'. Ama başlatmıyorlar, biz başlatacağız. Sen adalet mi diyorsun, hukuk mu diyorsun? Savcı diyor ki 'Bir şey yok'. Bir şey yok denilen adamı sen 'Açlığa mahkum edeceğim' diyorsun. Bu devlet değil ki, devlet dediğin adaletli olur. Üç; KHK ile atmışsınız mahkemeye gitmiş, mahkemede beraat etmiş, Anayasa Mahkemesine gitmiş beraat etmiş. Ama ara bir kurul var, 'Hayır ben seni başlatmayacağım' diyor. Niye başlatmıyorsun kardeşim? Biz başlatacağız. Mahkum olanlar var, gerçekten bir terör olayından ötürü mahkum olmuş, hapse girmişse zaten biz onu göreve istesek de iade edemeyiz. Bunlarda akıl yok. Benim söylediğim ayrı, onlar olayı başka yere çekiyor. FETÖ ile kucak kucağa yatan sizdiniz, aynı tel üzerinde cambazlık yapan sizdiniz, her türlü rezaleti yapan sizdiniz, onların talimatı altında görev yapan sizdiniz, suçlanan Kılıçdaroğlu oluyor.

Kılıçdaroğlu’na 6’lı masanın HDP ile ilişkisi de soruldu. CHP’nin tüm partilerle görüştüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, “HDP ile de görüşüyoruz.” Dedi.

- Altı lider bir arada ortak hareket ediyoruz. Bu konuda da kararlılığımız var. Elbette ki biz şeytanlaştırmak ya da başka bir pozisyondaymış gibi adlandırmak istemiyoruz. Bütün partilerle görüşen parti CHP'dir. HDP ile de görüşüyoruz. AK Parti ile de, MHP ile de, BBP ile de görüşüyoruz. Biz demokrasiyi savunuyoruz, demokrasiden yanayız. Her türlü düşüncenin özgürce ifade edildiği bir Türkiye'den yanayız. Düşünceden insana zarar gelmez, zarar kaba güç kullanmaktan gelir. HDP bizim masada yok. Konuşulabilir mi? Bir şey olduğunda konuşuyoruz.

Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala için de "cezaevinden çıkacak" ifadesini kullandı:

 

- E çıkacak. Çıkması lazım. Osman Kavala da öyle.

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın da FETÖ’cülerin program yaptığı KHK TV’ye konuk oldu. CHP'nin KHK'lıları göreve iade sözünü ve bu yöndeki çalışmalarını anlattı.

Daha önce yurt çapına KHK’lılarla buluşan CHP, bu toplantılar için Yüksel Taşkın, Gülizar Karaca, Cihangir İslam ve Yıldırım Kaya’yı görevlendirmişti.

Yüksel Taşkın, Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk gibi FETÖ tertiplerinin oluşturulmasında tetikçilik görevi üstlenen Taraf Gazetesi’nde yazarlık yapmıştı. Taşkın ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütü PKK’ya yönelik sınır ötesi operasyonlarını kınayan sözde “barış akademisyenleri” arasında yer alıyordu ve ihraç edilmesinin ardından CHP’ye katılmıştı.

# chp # türkiye # pkk # ergenekon # kılıçdaroğlu # Bir # Balyoz # Kemal Kılıçdaroğlu KHK # cihangir islam # taraf gazetesi # askeri casusluk # yıldırım kaya # FETÖ tertipleri # Yüksel Taşkın # khk tv