Vatan Partisi, CKD ve TGB Kararlılık Yürüyüşü düzenledi: "Yine Denize Dökeriz"

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu coşkuyla kutlandı. CHP’nin “barışın ikinci yüzyılı” siyasetine karşı Vatan Partisi, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Türkiye Gençlik Birliği “Zaferin 100. Yılında Kararlılık Yürüyüşü” düzenledi. Karşıyaka’dan Ege’nin diğer yakasındaki Yunanistan, Türkçe ve Yunanca yazılı, “Ey Komşu! ABD’nin oyununa gelme” ifadeleriyle uyarıldı.

İzmir’de Yunan Ordularının denize dökülmesinin 100. yılında Amerika Birleşik Devletlerine meydan okundu. Türk Milletinin Mavi Vatan’da ABD-Yunanistan-İsrail ittifakına karşı kararlılığı Karşıyaka’dan ilan edildi.

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şehre “Barışın İkinci Yüzyılı” afişlerini astırarak 9 Eylül’ü tartışmaya açmaya çalıştı. Bu afişler yoğun tepki çekti. Vatan Partisi, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Türkiye Gençlik Birliği de İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş gününde “Zaferin 100. Yılında Kararlılık Yürüyüşü” yaptı.

İzmir’den Yunanistan’a hem Türkçe hem de Yunanca dost uyarısı yapıldı. “Ey Komşu! ABD’nin oyununa gelme” denildi.

Coşkulu kalabalık Karşıyaka İskelesi’ne “Yine Denize Dökeriz” yazılı pankart ile yürüdü. Kararlılık yürüyüşünün düzenleyicileri kürsüye çıktı.

İlk sözü Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz aldı, CHP’ye “barışın ikinci yüzyılı” siyaseti nedeniyle yüklendi.

ABD’nin Yunanistan’daki üslerden Türkiye’yi hedef aldığını hatırlatan Cengiz, “İzmir’den Ege’nin diğer kıyısına meydan okuyoruz” dedi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği’ni temsilen konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Nuriye Kadan, 100 yıl önce olduğu gibi Türk kadının aynı kararlılık ve cesaretle görev başında olduğunu vurguladı.

- Vatan toprağı havasıyla, suyuyla kutsaldır. Ve Türk kadını bu gerçeğin bilinciyle 100 yıl önce de bugün de vatan savunmasında en öndedir. Aynı vatan bilinci, bağımsızlık aşkı ile vatanımıza sahip çıkmaktayız.

Barışın zafer ve kararlılıkla kazanıldığını belirten Türkiye Gençlik Birliği İzmir İl Başkanı Göksu Nacar da “Bugünde hedefimiz Akdeniz’dir” dedi.

Kurtuluş günü resmi kutlamaları Türk Süvarisinin kente girdiği Anafartalar Caddesinden başladı. Hükümet Konağı’na süvari birliği 100 yıl önce olduğu gibi Türk Bayrağı’nı çekti.

Resmi tören Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Atatürk Anıtına çelenk konuldu.

AK Parti ve MHP, 6’lı masanın olmadığı ayrı bir tören düzenledi. CHP’nin barış söylemine Cumhur ittifakı bir kez daha tepki gösterdi.

CHP de milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla birlikte ayrı tören yaptı.

Helikopter ve savaş uçaklarıyla hava gösterisi yapıldı.İki helikopterin zeybek uçuşu yapması da beğeni topladı.

# izmir # abd # türkiye # mhp # ak parti # İzmir Büyükşehir Belediyesi # vatan partisi # Bir # Tunç Soyer # türkiye gençlik birliği # Amerika Birleşik Devletleri # ilk # Cumhuriyet Kadınları Derneği # eylül # belediye # Hava # 9 eylül # çağdaş cengiz # cumhuriyet meydanı # Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığı # vatan partisi izmir il başkanı # Vatan Partisi İzmir İl başkanı Çağdaş Cengiz # CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer # İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu