İran'dan bölge ülkelerine uyarı yazısı

İran bölgede ABD ordusuna ev sahipliği yapan ülkelere yazılı uyarı gönderdi. İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, İsrail'in, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı yetki alanına dahil edilmesini eleştirdi. Bakıri, "Bizim açımızdan bu adım, casusluk tesislerinin ve hatta ABD ve müttefiklerinin operasyonlarının siyonist varlığın emrinde olacağı anlamına geliyor." vurgusu yaptı.

İsrail'in, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı yetki alanına dahil edilmesine İran'dan önemli bir hamle geldi.

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, ABD ordusuna ev sahipliği yapan ülkelere yazılı uyarı gönderdi.

Bakıri, “ Son aylarda ABD ordusu, İsrail'i CENTCOM’un içine alarak Umman Körfezi’nden çektikleri uçak gemileri, muhripler ve helikopterlerinini yarattığı boşluğu doldurmaya çalışıyor.” dedi.

İran Genelkurmay Başkanı "Bizim açımızdan bu adım, casusluk tesislerinin ve hatta ABD ve müttefiklerinin operasyonlarının siyonist varlığın emrinde olacağı anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

İran'a yönelik tehditlerin arttığına dikkat çeken Bakıri," ABD ordusuna ev sahipliği yapan ülkelere Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yazılı bildirim ve uyarılar ile mesajlar göndermenin yanı sıra, varlığımızı güçlendirerek, hava ve deniz devriyelerini artırarak, istihbarat gözetimini güçlendirerek ve deniz, füze ve insansız hava araçları tatbikatları yaparak hazır ve teyakkuz halinde olduğumuzu beyan ediyoruz." vurgusu yaptı.

Bakıri, 72 saat içinde ikinci kez ülkesinin CENTCOM operasyonlarının genişletilmesi konusundaki endişesini dile getirmiş oldu.

# abd # iran # israil # uçak # Bir # son # Hava # abd ordusu # CENTCOM # ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı # Umman Körfezi # Muhammed Bakıri # İran Genelkurmay Başkanı