Çin Devlet Başkanı Şi Cinping Kazakistan'da

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, üç günlük ziyaret programının ilk ayağı Kazakistan gitti. Başkent Nur-Sultan'da Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev tarafından karşılanan Şi, buradan Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Konseyi'nin 22. toplantısına katılacak ve Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev'in davetlisi olarak Özbekistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, üç günlük ziyaret programının ilk ayağı Kazakistan gitti. Başkent Nur-Sultan'da Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev tarafından karşılanan Şi, buradan Şanghay İşbirliği Örgütü ( ŞİÖ) Devlet Başkanları Konseyi'nin 22. toplantısına katılacak ve Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev'in davetlisi olarak Özbekistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Şi, ziyaret sırasında Tokayev ile ikili ilişkiler, çeşitli alanlarda işbirliği ve karşılıklı çıkarları ilgilendiren uluslararası ve bölgesel meseleler hakkında derinlemesine fikir alışverişinde bulunmak üzere temaslarda bulunacak.

Daha sonra Özbekistan'ın Semerkant kentinde Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Konseyi'nin 22. toplantısına katılacak ve Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev'in davetlisi olarak Özbekistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

# çin # Bir # ilk # Çin Devlet Başkanı Şi Cinping # Özbekistan # Şanghay İşbirliği Örgütü # ŞİÖ # Şanghay # çin devlet başkanı # Mirziyoyev