Azerbaycan'ın şehit sayısı 71'e yükseldi

Azerbaycan-Ermenistan sınır bölgesinde çatışmalar sürüyor. Ermenistan'ın kışkırtması sonucu çıkan çatışmalarda Azerbaycan'ın şehit sayısı 71'e yükseldi. Ermenistan ise kaybettiği asker sayısının 200'ün üzerinde olduğunu açıkladı.

Ateşkese rağmen Ermenistan Ordusu'nun sınırdaki kışkırtması devam ediyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı son durumla ilgili açıklama yaptı. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nden 21 askerin daha şehit olduğu belirtildi. Son açıklanan rakamla birlikte şehit olan Azerbaycan askerlerinin sayısı 71'e yükseldi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı yetkilileri ise Ermenistan’ın kaybının 200’ü aştığını ve durumun kritik olduğunu bildirmişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile telefonda görüştü. Bakan Akar, Azerbaycan-Ermenistan arasında devam eden çatışmalardaki son duruma ilişkin bilgi aldı.

Bakan Akar, Türkiye ve Azerbaycan’ın “İki devlet, tek millet” olduğunu, Türkiye’nin güçlü bir şekilde Azerbaycan Türkü kardeşlerinin yanında durmaya devam edeceğini vurguladı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva da barıştan yana olduklarını ifade etti.

Öte yandan Erivan'ın merkezinde eylem yapan Ermeni grup Paşinyan yönetimine tepki gösterdi. Parlamento binası önünde yapılan eylem için ise Ermenistan polisi güvenlik önlemi aldı.

# türkiye # Azerbaycan # Bir # Ermenistan # son # eylül # azerbaycan ermenistan # azerbaycan ermenistan savaşı # azerbaycan ermenistan son dakika # azerbaycan ermenistan haritası # azerbaycan ermenistan anlaşması # azerbaycan ermenistan son durum # Azerbaycan Ermenistan sınırı # azerbaycan ermenistan savaşı 2022 # azerbaycan ermenistan sorunu # azerbaycan ermenistan arasındaki son durum # azerbaycan ermenistan savaşı kim kazandı