Rusya'dan yaptırım açıklaması: ''Başarısızlığa mahkumdur''

"Batılı ülkelerin Rusya'ya yönelik yaptırım politikası başarısızlığa mahkumdur." Bu açıklama Rusya’nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov'dan geldi. Antonov'u haklı çıkaran adım ise Avrupa Birliği komisyonundan geldi. Rekor enerji fiyatlarıyla baş etmek için 'elektrik piyasasında derin ve kapsamlı bir reform paketi' açıklandı. Dünya Bankası IMF de Avrupa için 'sert kış' uyarısı yaptı.

Rusya’nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov, Batılı ülkelerin Rusya'ya yönelik yaptırım politikasının başarısızlığa mahkum olduğunu söyledi.

Büyükelçi Moskova'nın enerji ihracatından elde ettiği gelirler artarken, Batılı ülkelerdeki vatandaşların durumunun ise hızla kötüleştiğini belirtti.

Öte yandan AB komisyonu ise Avrupa'daki rekor enerji fiyatlarıyla baş etmek için 'elektrik piyasasında derin ve kapsamlı bir reform paketi' açıkladı.

Bu kapsamda AB üyesi 27 ülkeye, 'elektrik tüketiminin yüzde 10, en yoğun olduğu saatlerde yüzde 5 azaltılmasını' dayattı.

Konuyla ilgili açıklama yapan AB Komisyonu'nun Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, 'Sadece bu kış değil, gelecek kışlar da zor olacak. Kendimizi kandırmayalım." ifadesini kullandı.

Öte yandan IMF'den Avrupa için 'sert kış' uyarısı geldi.

Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva, Avrupa'nın Ukrayna'daki krizin ekonomik sonuçlarından doğrudan etkilendiğini belirtti. Sert bir kışın Avrupa'da toplumsal huzursuzluğa yol açabileceğini söyledi.

# rusya # Ukrayna # imf # avrupa # avrupa birliği # Bir # washington # yaptırım # moskova