Özgür Bursalı birlik vurgusu yaptı: ''Aşure bizi birleştiren harçtır''

Abdallar Derneği ve Çankaya Cemevi Derneği, Hüseyin Gazi Cemevi’nde Geleneksel Aşure Etkinliği düzenledi. Hüseyin Gazi Cemevi Dedesi Hüseyin Öz, “Alevi de biziz Sünni de biziz, hepimiz Türk Milletiyiz” dedi. Etkinliğe katılan Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ise Türkiye’yi bölmek isteyenlere karşı birlik vurgusu yaptı.

Özgür Bursalı birlik vurgusu yaptı: ''Aşure bizi birleştiren harçtır'' - Resim : 1

Abdallar Derneği ve Çankaya Cemevi Derneği, Hüseyin Gazi Cemevi’nde “Geleneksel Aşure Etkinliği” düzenledi.

Etkinliğe Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin katıldı. Etkinlikte Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı ile Çankaya Kaymakamı Murat Duru da yer aldı.


Vatan Partisi Genel Sekreteri Bursalı da etkinlikte konuşma yaptı. Bursalı, aşurenin zorluklara karşı ayakta kalmayı sağladığını vurguladı:

- Türkiye’yi bölmek isteyenlere, Alevi’yi Sünni’yi birbiriyle kavga ettirmek isteyenlere, Ali’yi Alevilik’ten ayırmak isteyenlere, İslam’ı Alevilik’ten ayırmak bizi bölmek için fonladığı o emperyalistlere karşı işte aşure dimdik bizi kale gibi bu isteyenlere o emperyalistlere, o Almanların, Amerikanların Hüseyin Gazi Tepesi’nde birleştiriyor.


Bursalı, Hüseyin Gazi Cemevi duvarında yazan Aşık Veysel’in şiirini okudu. Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’in selamlarını iletti:

- Veysel sapma sağa sola
Sen Allah'tan birlik dile
İkilikten gelir bela
Dava insanlık davası” İşte o insanlık davasını burada hep birlikte yücelten değerli Ankaralılara, Hüseyin Öz dedemize yürekten saygılar ve sevgiler sunuyoruz. Türkiyemizin önü çok açık, çok ışıklı çok umutlu. Biz de Hüseyin Gazi’nin kararlılığıyla, Hz. Hüseyin’in vicdanıyla ve Aşık Veysellerin ruhuyla hepinize teşekkür ediyoruz.


Geleneksel Aşure Etkinliği’nde Mamak ve Altındağ belediye başkanları da konuşma yaptı:

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse:

- İnsanlık diye bir an önce ozanımız söyledi galip olan insanlık olsun. O nedenle burada hep beraber olmak gerçekten hepimiz için büyük bir mutluluk.

Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı:


Az önce dedelerimiz de çok güzel ifade buyurdular. Bu topraklarda sonsuza kadar birlikte yaşamak bizlere nasip olsun. Bu uğurda can veren şehitlerimize rahmet olsun. Hep birlikte bu uğurda canla başla çalışmaya devam edeceğiz.

# ankara # türkiye # ak parti # vatan partisi # Aşık veysel # Bir # mamak # Altındağ # vatan partisi genel sekreteri özgür bursalı # Abdallar Derneği # Hüseyin Gazi Cemevi