Azerbaycan'dan ABD'ye ziyaret tepkisi: ''Tansiyonu yükseltmeye hizmet ediyor''

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Ermenistan'a yaptığı kışkırtma ziyaretine tepki gösterdi. Pelosi'nin bölgedeki durumu çarpıttığı, Azerbaycan'a yönelik asılsız ve haksız suçlamaların kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Tayvan'dan sonra Ermenistan'a giderek kışkırtma ziyareti yapan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki gecikmedi.

"KABUL EDİLEMEZ"

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Pelosi'nin bölgedeki durumu çarpıttığına dikkat çekildi.Azerbaycan'a yönelik asılsız ve haksız suçlamaların kabul edilemez olduğu belirtildi:

- ABD'de Kongre ara seçimleri döneminin yaklaştığını göz önünde bulundurursak, Pelosi'nin bu ziyaretini iç siyasi gündemi ve ABD'deki Ermeni lobi çevrelerinin desteğini kazanmak için kullandığı görülüyor. ABD'nin iç siyasi gündeminin entrikalarının ve lobi çevrelerinin çıkarlarının, Ermenistan üzerinden Güney Kafkasya'ya taşınması kabul edilemez.

"TANSİYONU YÜKSELTMEYE HİZMET EDİYOR"


Çatışmaların Azerbaycan'ın saldırısı ile başladığını öne süren Pelosi, Ermeni tarafı desteklemişti:

- Azerbaycan'a yönelik asılsız ve haksız suçlamaları kabul edilemez. Pelosi'nin Ermenistan'da söyledikleri, Ermeni propagandası temelinde yapılmış bir açıklama olarak değerlendirilmelidir. Bu, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik çabalara ciddi bir darbedir. Bu tür tek taraflı adımlar ve mesnetsiz açıklamalar bölgedeki kırılgan barışı güçlendirmeye değil, tansiyonu yükseltmeye hizmet ediyor.


Pelosi'nin açıklamalarının, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik çabalara ciddi bir darbe niteliği taşıdığı ve bölgede gerginliğin tırmanmasına hizmet ettiği aktarıldı.

# abd # Azerbaycan # Bir # Ermenistan # ermeni # Tayvan # Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı # ABD Temsilciler Meclisi # Nancy Pelosi # Pelosi # ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi