Hindistan'dan ABD'ye Rusya yanıtı

ABD’nin “Rusya’ya yaptırım” baskısı, Hindistan’da geri tepti. Hindistan Dış İlişkiler Bakanlığı Sözcüsü Arindam Bagchi, "Hindistan, baskı kurarak sonuç almayı umacağınız bir ülke değildir” dedi.

Hindistan, ABD’nin Rusya’ya yaptırım baskılarına boyun eğmedi. Yeni Delhi, Rusya'yı hedef alan Batı yaptırımlarına katılmayı reddetti.

“HİNDİSTAN BASKI KURALİBECEĞİNİZ BİR ÜLKE DEĞİLDİR”

ABD Dışişleri Bakanlığı, Salı günü "Hindistan ile Rus savunma teçhizatları ve enerjisine olan bağlılığı konusunda derin görüşmelerde bulunuyoruz" açıklaması yapmıştı. Washington’un açıklamasına Yeni Delhi’den “baskı kurabileceğiniz bir ülke değiliz” yanıtı geldi:

- Hindistan, baskı kurup bundan sonuç almayı umacağınız bir ülke değil. Hindistan'ın duruşu, ne yapmamız gerektiği konusunda kendi inanç ve çıkarlarımız üzerinden belirlenir. Hiçbir noktada baskıya tabi olmamız söz konusu değil.


Hindistan ile Rusya arasındaki savunma iş birliği diplomasisi son 4 yılda daha da gelişti. Yeni Delhi, Moskova’dan S-400 hava savunma sistemleri, savaş gemileri ve saldırı tüfekleri satın almak için anlaşmalar imzaladı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de geçtiğimiz hafta yapılan Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesinde başbaşa görüşmüştü. Aynı günlerde Hindistan Dışişleri Bakanı Vinay Mohan Kwatra da Rusya'dan petrol alımına devam edeceklerini belirterek, "Hindistan G7 üyesi değil ve Rusya'nın enerji kaynaklarına bir fiyat sınırı getirmeyecek" ifadelerini kullanmıştı.

# abd # rusya # Putin # hindistan # ABD Dışişleri bakanlığı # Dışişleri Bakanı # batı # Hindistan Başbakanı Narendra Modi # Bir # petrol # Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin # son # Şanghay İşbirliği Örgütü