Vatan Partisi'nden Bakan Yanık'a tepki

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, hükümetin eşcinselliği normalleştiremeyeceğini belirtti. Herkesin protesto hakkı olduğunu söylemekle yetinen Bakan Yanık, nefret söylemine ‘karşı’ olduğunu ifade etti. Bakanın açıklamalarına Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı tepki gösterdi. "Büyük Aile Buluşması ile "nefret söylemi" iddiasını yan yana getirmenin vahim bir hata olduğunu vurgulayan Ayvalı, "Sayın Bakan, Batı'nın LGBT dayatmasıyla mücadele edemeyeceğini ilan etmiştir.

ABD ve Batı’nın LBGT eliyle dayattığı yozlaşma kültürüne karşı ailelerin İstanbul’da düzenlendiği büyük yürüyüş, gündemdeki yerini koruyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada, hükümetin değerleri olduğunu ve bu doğrultuda eşcinselliği normalleştiremeyeceğini söylerken "büyük aile buluşmasına" sahip çıkmadı. Herkesin protesto hakkı olduğunu ifade eden Yanık, nefret söylemine ‘karşı’ olduğunu söyledi.

Yanık ayrıca, cinsiyet konusunun biyolojik bir patoloji değil, psikolojik bir konu olduğunu savundu.

Bakan Derya Yanık, açıklamalarını sosyal medya hesabından da sürdürdü. Mesajlarını tekrarlayan Yanık, “kaos oluşmaması için nefret dilinden uzak durulmalı. Yürüyüşle ilgili düşüncelerim protesto hakkının demokratik bir hak olduğu yönündedir.” İfadelerini kullandı.

 “SAYIN BAKAN DAYATMAYA TESLİM OLMUŞTUR”

Bakan Yanık’ın açıklamalarına Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı tepki gösterdi. Ayvalı, “Sayın Bakanın açıklamaları, LGBT dayatmasının ve İstanbul Sözleşmesi'nin anlaşılmadığını gösteriyor” ifadelerini kullandı:

- 30 bin insanın bulunduğu mitingde nefret ve ayrımcılık içeren bir sözcük bile kullanılmamasına rağmen Sayın Bakan; çocuklarını, ülkelerini, geleceklerini, insanlığı savunan aileleri yalnız bırakmıştır. Kişileri hedef almayan ve LGBTİ ideolojisini eleştiren bir miting hakkında konuşurken "Devlet ayrım gözetmeksizin bütün vatandaşlarını korur" gibi kimsenin itiraz etmeyeceği genel bir ilkeyi hatırlatmak, konuyu özünden saptırmış ve mitinge katılanları zan altında bırakmıştır. Olmayan nefret söylemi üzerinden konuşmak, emperyalist Batı merkezli LGBTİ dayatmasına teslim bayrağını çekmektir. Sayın Bakan, bu dayatmayla mücadele edemeyeceğini ilan etmiştir.

“BATI DAYATMALARINA KARŞI MÜCADELEYE DEVAM”


Meltem Ayvalı, Türk Milletinin tehlikeyi gördüğünü ve Batı emperyalizminin çürüme dayatmalarına karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.

- Türk milleti tehdidi gördü, öne atıldı ve göğüsledi. Atatürkçü, sağcı, solcu, muhafazakâr, milliyetçi farklı kesimlerden onbinlerce insanımız Türk Bayrağı altında birleşti. Onlar, Sayın Bakanın çok ilerisindeler. Büyük Aile Buluşması, son yılların en doğru, en insancıl, en ilerici, en cesur mitinglerinden biridir. Millete umut vermiştir. Orada bulunmak Vatan Partisi için gururdur. Öncü Kadın olarak, LGBTİ dayatmalarına karşı mücadeleyi, milletimizle birlikte kararlılıkla sürdüreceğiz.

# istanbul # abd # vatan partisi # protesto # kadın # batı # Bir # bakan # lgbt # son # meltem ayvalı # öncü kadın # derya yanık # aile ve sosyal politikalar bakanı