Demirtaş ve Akşener'in 'kaos' ortaklığı

Terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş'ın ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den de İran'daki Amerikancı eylemlere destek geldi. Demirtaş ile aynı çizgide buluşan Akşener, Tahran sokaklarındaki kaos mitinglerine sahip çıktı. İyi Parti Genel Başkanı, "İran’da baskıya başkaldıran kadınları tüm kalbimle selamlıyorum" dedi.

İran sokaklarında kışkırtıcı eylemlere imza atan terör örgütü bağlantılı grupların eylemlerine HDP'den sonra bir destek de İyi Parti'den geldi.

İran'da, Mahsa Emini'nin işkence ile öldürüldüğü iddialarıyla Başkent Tahran'da başlayan Amerikancı eylemler sürüyor. Protestolara ilk destek terör tutuklusu Selahattin Demirtaş'tan gelmişti. Cezaevindeki HDP'li Demirtaş saçını kazıtarak İran'daki eylemlere destek verdiğini açıklamıştı.

Demirtaş'ın ardından Tahran sokaklarında kışkırtıcı eylemlere imza atan terör örgütü bağlantılı grupların yürüyüşüne İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den de destek geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akşener, "İran’da özgürlükleri için sokaklara dökülen ve baskıya başkaldıran kadınları tüm kalbimle selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

PJAK başta olmak üzere terör örgütlerinin başını çektiği eylemlere karşı İran yönetimini hedef alan Akşener, paylaşımında "İran yönetimini, kadınların onurlu bir hayat için yükselttikleri haklı sese kulak vermeye ve insan haysiyetine yakışan reformları acilen yapmaya davet ediyorum" ifadelerine yer verdi.

# iran # İyi Parti # pjak # Bir # Akşener # ilk # tahran # selahattin demirtaş # demirtaş # İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener # Mahsa Emini