Milyonların gözü Meclis'te: Yeni yasama yılı başlıyor

27'nci dönem 6'ncı yasama yılı 1 Ekim'de başlıyor. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, geride kalan yasama yılını ve gelecek dönemi değerlendirdi. 818 saatlik çalışmayı geride bırakan Meclisi 6'ncı yasama yılında da yoğun mesai bekliyor.

27. dönem 6. yasama yılı 1 Ekimde başlıyor. Özel oturumda Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan konuşma yapacak.


Siyasi parti temsilcilerinin de katılacağı özel oturumun ardından 1 Ekim'de akşam saatlerinde resepsiyon da yapılacak,


Emeklilikte yaşa takılanların kredi borcu olan vatandaşlar, milyonların gözü kulağı TBMM. Meclisin ilk mesaisi ise dezenformasyon yasasına ilişkin olacak.


Uluslararası tezkereler, milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekeler de Meclisin önemli gündem başlıkları arasında olacak.


Meclisin bütçe maratonu ise 17 Ekim'de başlayacak. 203 yılı Merkezi bütçesi önce Meclis Başkanlığına ardından Plan ve bütçe komisyonu gündemine gelecek.


Meclis Başkanı Mustafa Şentop, 30 Eylül'de 27'nci dönem 5'nci yasama yılı toplantısı düzenledi. Parlamento muhabirleriyle bir araya gelen Şentop, geride kalan yılda Meclisin mesaisi hakkında bilgi verdi:

,- 818 saat 50 dakika çalışma yapılmış ve 35 bin 984 sayfa tutanak tutulmuştur. 5. Yasama Yılında, toplam 83 teklif kanunlaşarak yürürlüğe girmiştir.
# erdoğan # meclis # mustafa şentop # Emeklilikte yaşa takılanlar # eyt # özel oturum