İran meclisinde şiddet olayları ele alındı: Milletvekilleri ABD'yi protesto etti

İran’da son dönemde yaşanan ABD güdümlü şiddet olayları için Meclis’te özel oturum düzenlendi. Başta İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi olmak üzere yetkililer, parlamento üyelerini gelişmeler hakkında bilgilendirdi. Oturum sonrasında ise bütün milletvekilleri “Kahrolsun Amerika, Amerika’ya ölüm” sloganları attı. Meclis Başkanı Muhammed Bager Galibaf, konuşmasında reform mesajları da verdi.

İran parlamentosu, şiddet olaylarını görüşmek için toplandı. Toplantıda milletvekilleri ülkede kaos oluşturmak isteyen ABD’yi protesto etti.

MEHSA EMİNİ’NİN ÖLÜM RAPORU


Mehsa Amini Hanım'ın neden ve nasıl öldüğü ciddi olarak izlenmeli, takip edilmeli ve sonuç resmi olarak açıklanmalıdır. Olası ihmal ve kusurlar, kusuru oranında hiçbir lütufta bulunmadan ele alınmalıdır. Başlangıçta eleştirenlerin birçoğunun yıkıcı bir amacı yoktu ama gördük ki yabancılar, halkın güvenliğine karşı, sistemi yıkmak amacıyla, kaos ve kargaşa için faaliyet göstermeye başladılar. Ülkenin güvenlik görevlileri, halkın güvenliğini bozan herkesle ilgilenmeli.)))
Özel oturumda, İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi ve Zahedan yetkilileri başta olmak üzere ilgili yetkililer, parlamento üyelerini bilgilendirdi. Mehsa Emini’nin ölümü üzerine Meclis’te başlatılan çalışmalara dair de bilgiler sunuldu. Meclis komisyonlarının raporunun bir hafta içinde tamamlanacağı bildirildi.

Meclis’te bulunan milletvekili, hep bir ağızdan attıkları sloganlarla şiddet eylemlerine ve ABD’ye tepki gösterdi.

PROTESTO İLE YIKICI EYLEM AYRIMI UYARISI

Oturumda konuşan Meclis Başkanı Muhammed Bager Galibaf, reform mesajları verdi.


- Ahlak polisi devriyesi uygulamaları, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için değiştirilmelidir. Elimden geldiğince bu konunun takipçisi olacağım. Protesto eden herkesin, talep ettiği reform arayışının boşa çıkmaması için protestolarının reform aramak yerine güvenlik karşıtı ve yıkıcı hale gelmesine izin vermemelerini rica ediyorum. Hangi yöntemle ve hangi motivasyonla olursa olsun, insanları insanlara karşı kışkırtan her türlü eylem, toplumsal bütünlüğün zayıflamasıdır ve düşmanın iradesi doğrultusundadır. Bundan kaçınılmalıdır.
# abd # iran # meclis # Bir # tepki