Doğu Perinçek Türkiye'nin en başarılı lideri çıktı

Saros araştırma vatandaşlara Türkiye'nin en başarılı lideri kim diye sordu. Araştırmaya katılanlar en başarılı liderin Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek olduğunu söyledi. Perinçek, yüzde 29,1 oran ile sıralamada birinci oldu.

Saros araştırma şirketinin en son anketinde en başarılı siyasi parti liderleri oylandı. Araştırmada Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Türkiye'nin en başarılı lideri çıktı:

- Şu an bu kanaldayım diye söylemiyorum. En çok başarılı görülen lider, 29,1 ile Sayın Doğu Perinçek çıktı.


2025 kişiyle yüz yüze anket yöntemiyle yapılan araştırmaya katılanların yüzde 50,7’sini 17-34 yaş arası vatandaşlar oluşturdu. Yüzde 36,4’ünü 35-54 yaş arası vatandaşlar, yüzde 12,9’unda ise 55 yaş üstü vatandaşlar yer aldı:

- Sadece başarılıda en başarılı Sayın Doğu Perinçek görünüyor. çok iyi bir oran. Çünkü biz genelde parti bazlı değerlendirme yapıyoruz ağırlıklandırma yapıyoruz.


Perinçek’i yüzde 28,5 ile Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar takip etti. “Başarılı” seçeneğinde en az oran yüzde 13’le Fatih Erbakan’da oldu.

Siyasi parti genel başkanları için “başarısız” diyenlerde de dikkat çekici oranlar ortaya çıktı. Doğu Perinçek’e “başarısız” diyenlerin yüzde 19,9 olurken Perinçek, bu seçenekte en az orana ulaşan 2 liderden biri oldu.

En fazla başarısız bulunan lider yüzde 31,6 ile Ümit Özdağ olurken Özdağ’ı Ali Babacan ile Mithat Sancar takip etti.

Türkiye’nin en önemli sorununu hangi parti çözebilir?” sorusuna verilen “hiçbiri” yanıtı yüzde 46’dan yüzde 47,1’e yükseldi. AK Parti yüzde 26,6 oranda kalırken Millet İttifakı partilerinin toplamda yüzde 18,5 oran olması ise dikkat çekti.

# türkiye # Perinçek # ak parti # hdp # vatan partisi # ali babacan # Doğu Perinçek # deva partisi # fatih erbakan # Bir # ümit özdağ # mithat sancar # Saros