Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifine 6'lı masadan destek

Erdoğan'ın Anayasal değişiklik teklifine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Kılıçdaroğlu yanıt verdi. "Eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. 6'lı masadan da Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışına destek açıklamaları geldi.

Siyasette başörtüsü tartışması başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Anayasal düzenleme önerisine CHP Genel Başkanı sosyal medyadan yanıt verdi:

- Başörtülü kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşması için önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız.
- Böyle bir yasa geldiğinde, MHP geçmiş dönemde başörtüsü konusunda vermiş olduğu Meclis kararının arkasında durur, yeni karara da ihtiyaç olmadığını söyler.


MHP'nin gündemden çıktı dediği başörtüsü meselesinde Kılıçdaroğlu'na destek 6'lı masadan geldi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medyadan "Kılıçdaroğlu’nun, kazanımları yasal güvence altına alacak ve keyfi uygulamalara son verecek olan çağrısını destekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da bir açıklama yaptı. Davutoğlu, açıklamasında, "Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü ile ilgili kanun teklifi açıklaması çok önemli bir adım. Türk-Kürt, Sünni-Alevi ve başörtüsü bunları halledelim" ifadelerini kullandı.

Bir açıklama da Millet İttifakı Bileşenlerinden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan geldi:

- AKP Genel Başkanı Erdoğan istiyor ki CHP Başörtüsüne itiraz etsin ki seçimlerde kendisi suistimal edebilsin, ‘ben gidersem özgürlükler kısıtlanır’ diye propaganda yapabilsin! Chp Genel Başkanı Sn. Kılıçdaroğlu, bu teklifi ile şimdi Akp’nin elinden bu argümanı aldı!)))
# chp # erdoğan # mhp # devlet bahçeli # Ahmet Davutoğlu # Davutoğlu # Bir # başörtüsü # saadet partisi # Demokrat Parti # Temel Karamollaoğlu # Gelecek Partisi # Gültekin Uysal