HDP'li Güzel neden yazılı savunma yapmadı?

PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP'li Semra Güzel hakkında oluşturulan Hazırlık Komisyonu, pazartesi günü toplanıyor. HDP'li Semra Güzel'e yazılı savunması için 28 Ocak'a kadar süre verilmişti. Ancak HDP'li vekil yazılı savunmasını yapmadı. Şimdi sözlü savunmanın alınması bekleniyor.

Etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristle fotoğrafları basına yansıyan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında oluşturulan Hazırlık Komisyonu, pazartesi günü toplanıyor.

Hazırlık komisyonunda "Silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla düzenlenen iki ayrı yasama dokunulmazlığı dosyası ele alınacak.

HDP'li Semra Güzel'e yazılı savunması için 28 Ocak'a kadar süre verilmişti. Ancak HDP'li vekil yazılı savunmasını yapmadı.

Sözlü savunma yapmak isterse 31 Ocak Pazartesi saat 14.00'te toplantıya katılabilecek. Bizzat yüz yüze savunma yapabilecek veya bir milletvekili arkadaşına savunma yaptırabilecek.

Hazırlık Komisyonunun, yasal olarak bir aylık süre zarfında gerekli kanaat oluştuktan sonra hazırladığı raporu, TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon'a arz edecek.

# pkk # diyarbakır # hdp # terör # tbmm # ocak # savunma # tezkere # dokunulmazlık # Semra Güzel # Volkan Bora # hazırlık komisyonu