Almanya kışkırtmaya ortak olmadı

Amerika Birleşik Devletleri, Karadeniz’de genişlemi planı kapsamında Ukrayna kışkırtmasını sürdürüyor. ABD savaş çığırtkanlığına devam ederken müttefiki Almanya, Ukrayna’ya silah göndermeyeceğini bir kez daha yineledi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkesinin Ukrayna’ya silah vermeyeceğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri’ne yapacağı ziyaret öncesi Alman televizyona konuşan Scholz, Ukrayna krizinde müttefiklerle açık strateji izlediklerini söyledi. Scholz açıklamasında şunları söyledi:

Kriz bölgelerine silah vermiyoruz ve Ukrayna’ya saldırı silahı sağlamıyoruz. Selefim böyle yaptı. Bu doğruydu ve doğru kalacak.

Scholz, Alman halkının da Ukrayna konusunda hükümetin bu kararını desteklediğini vurguladı.

ABD İŞGAL KIŞKIRTMASINI SÜRDÜRDÜ

Avrupalı müttefiklerinden tam destek alamayan Amerika Birleşik Devletleri ile savaş çığırtkanlığına devam ediyor. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Rusya'nın Ukrayna'yı her an işgal edebileceğini ileri sürdü.

Sullivan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Savaş çıkarsa, Ukrayna'ya muazzam bir insani maliyeti olacak ama hazırlıklarımız ve müdahalemiz karşısında Rusya'nın da stratejik bedel ödeyeceğine inanıyoruz
# abd # rusya # amerika # Ukrayna # saldırı # almanya # kriz # karadeniz # nato # avrupa birliği # savaş # işgal # kışkırtma # Olaf Scholz # Jake Sullivan