PKK'lı teröristler Avrupa'da camilere saldırdı

Avusturya’nın Başkenti Viyana’da terör örgütü PKK yandaşları 2 camiye saldırı düzenledi. Saldırıların Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki PKK kamplarına yönelik Kış Kartalı harekatının ardından düzenlenmesi dikkat çekti. Saldırılara Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Vatan Partisi Avusturya Temsilcisi Muharrem Yılmazer ve Avusturya Entegrasyon Bakanı Susanne Raab’dan da tepki geldi.

Türk Ordusunun Kış Kartalı harekatıyla sınır ötesinde köşeye sıkışan PKK, Avrupa’da kışkırtma peşinde…

PKK yandaşları, Avusturya’nın Başkenti Viyana’da 2 camiye saldırdı. Avusturya Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği Merkez Camisi'nin camlarını kıran teröristler, 16. bölgedeki Ebubekir Camisi'nin duvarına da PKK propagandasını içeren yazılar yazdı.

Saldırıların Derik, Sincar ve Karacak’taki PKK kamplarına yönelik Kış Kartalı harekatının ardından düzenlenmesi dikkat çekti. Saldırıya Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Vatan Partisi Avusturya Temsilcisi Muharrem Yılmazer ve Avusturya Entegrasyon Bakanı Susanne Raab’dan da tepki geldi.

Büyükelçi Ozan Ceyhun, saldırılarla ilgili gerekli yasal girişimlerde bulunduklarını belirtti. Ceyhun, “Avusturya makamlarından beklentimiz, güvenlik kameralarında iki kişi olduğu görülen maskeli saldırganların bulunarak adalete teslim edilmeleridir” dedi.

Vatan Partisi de saldırıları kınadı. Vatan Partisi Avusturya Temsilcisi Muharrem Yılmazer, saldırının zamanlamasına dikkat çekti:

- Türk Silahlı Kuvvetleri ‘Kış Kartalı Hava Harekâtı’ ile PKK terör örgütüne sınır ötesinde göz açtırmıyor. Ağır kayıplar veren ve köşeye sıkışan terör örgütü kendisine Avrupa’da moral arıyor.

Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarını kışkırtmalara karşı uyaran Yılmazer, "Toplum olarak kenetlenmeli ve sağduyulu davranmalıyız. Kışkırtıcılar amaçlarına ulaşamayacaklar.” dedi.

Camilere yönelik saldırılara bir tepki de Avusturya Entegrasyon Bakanı Susanne Raab’dan geldi. "Saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz" dedi.

Bu tür saldırılar ülkemizde bir arada yaşamamız ve barışımız için zehirdir. Camilere verilen zararın mümkün olan en güçlü şekilde kınanması gerekiyor.

# pkk # terör # vatan partisi # türk # türk ordusu # Vatan # kış # avusturya # Partisi # kışkırtma # cami # cami saldırı # kış kartalı