Batı ateşle oynuyor

Bloomberg haber ajansı, "rusya ukrayna’yı işgal etti" şeklinde bir haber başlığı attı. Başlık yaklaşık yarım saat ana sayfada kaldıktan sonra kaldırıldı ve yapılan yanlışla ilgili özür açıklaması yayınlandı. konuyla ilgili Kremlin'den açıklama yapıldı. Bu durumun, Batı’nın saldırgan açıklamalarının ne kadar tehlikeli olduğunu gösterdiği belirtildi.

Batı medyasının Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceği yönündeki asılsız iddiaları devam ediyor.

Son olarak Bloomberg, "Rusya Ukrayna’yı işgal etti" şeklinde bir haber başlığı attı. Başlık yaklaşık yarım saat ana sayfada kaldıktan sonra kaldırıldı ve yapılan yanlışla ilgili özür açıklaması yayınlandı.

Yapılan özür açıklamasında, “Birçok senaryo için başlık hazırlıyoruz ve saat 16:00 civarında "Rusya Ukrayna’yı işgal etti" başlığı sehven yayınlanmıştır. Yapılan hata ile ilgili derin üzüntü duyuyoruz. Başlık kaldırıldı ve konuyu inceliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Haberler ilgili bir açıklama da Kremlin'den yapıldı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Saldırgan açıklamaların ne kadar tehlikeli olduğunu gösteriyor" dedi.

Kremlin Sözcüsü Peskov şunları söyledi:

- Bu, Washington’dan, Londra’dan, Avrupa’daki diğer başkentlerden gelen bitmek bilmeyen saldırgan açıklamaların kışkırttığı durumun ne kadar tehlikeli olduğunun harika bir göstergesi. Bu, Avrupa’daki karşıtlarımızın saldırgan eylemleri nedeniyle şu anda gelişmekte olan olağanüstü gerilim atmosferinin ne gibi sonuçlara yol açabileceğinin resmi. Bu, aynı zamanda bu tür mesajların nasıl da geri döndürülemez neticelere yol açabileceğinin de harika bir göstergesi.

Peskov, böyle bir gerilim ortamında her türlü kıvılcımın aşırı tehlikeli olduğunu belirtti.

# rusya # Ukrayna # açıklama # haber # batı # kremlin # peskov # bloomberg # ukrayna yalanları