Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden aday olabilir mi?

2023 yılındaki seçimlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeniden aday olamayacağı tartışması sürüyor. Erdoğan'ın yeni hükümet sisteminde ilk kez seçildiğini belirten Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, yeniden adaylığı yönünde bir engel olmadığını söyledi. Aydemir aday olamaz söylemini ortaya atan Millet İttifakı'na da tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeniden aday olamayacağı yönündeki tartışmaya Ak Parti’den yeni tepki geldi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde bir kişi iki kez Cumhurbaşkanı olabiliyor. Millet İttifakı da iki dönem Cumhurbaşkanlığı yaptığı için 2023 yılındaki seçimlerde Erdoğan'ın aday olamayacağını iddia etti.

Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Cumhurbaşkanı’nın yeni sistemde ilk kez seçildiğini söyledi. Bu nedenle Erdoğan'ın adaylığında tartışılacak bir konu olmadığını savundu.

Yüksek elektrik fiyatları da Ak Partili Aydemir'in gündemindeydi. Aydemir, CHP'nin 2005 yılında Yusufeli Barajı yapımını mahkemeye taşıması nedeniyle elektrik üretiminde kayıplar yaşandığını söyledi. Faturalarla ilgili Enerji Bakanlığı'nı işaret etti.

Aydemir, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’nın Kovid-19'a yakalan Erdoğan'ın sağlığı üzerinden yaptığı açıklamaya da tepki gösterdi.

# istanbul # chp # erdoğan # ak parti # hdp # cumhurbaşkanı # cumhurbaşkanlığı # elektrik # enerji # AK Parti Erzurum Milletvekili # İbrahim Aydemir