''Dijital'' tehlikelere karşı atak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dijital yayınlarda çocukların karşılaşabileceği olumsuzluklara karşı Sosyal Medya Çalışma Grubu oluşturdu. BİP ve WhatsApp ihbar hatları açan Bakanlık, madde ve bağımlılıkla mücadelenin kampanyaya dönüştürülmesi kararı alındığını da belirtti.

Aile Bakanlığı çocukları korumak için “dijital” mücadele başlattı.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, dijital uygulamalar, kitap ve sosyal medya yayınlarının çocuklarda neden olduğu olumsuzluklarla ilgili soru önergesi verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Gürer’in sorularını yanıtladı.

“ÇALIŞMA GURUBU KURULDU”

Yanık, çocukların dijital risklerden korunması amacıyla bakanlığa bağlı özel kreş ve gündüz bakımevlerinde anne ve babalar ile çalışanlara bilişim alanında eğitim verildiği belirtti:

İnternet ortamında çocukların gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek ve çocukların ihmal, istismara maruz kaldığı ve/veya kalabileceği içeriklere müdahale sürecinde kurumsal sorumluluğumuzun yerine getirilmesi amacıyla 7/24 Sosyal Medya Çalışma Grubu kurulmuştur.

Bakan, vatandaşların zararlı içeriklere yönelik konularla bildirimde bulunabilmeleri için BİP ve WhatsApp ihbar hatları açıldığını da söyledi. Bağımlılık ile Mücadele Seferberliği başlatıldığını ifade eden Yanık, bu kapsamda uyuşturucu, sigara, alkol ve dijital bağımlılıkla mücadelenin kampanyaya dönüştürülmesi kararı alındığını da belirtti.

“1120 KİTAP UYGUN BULUNDU”

Bakan Yanık, Gürer'in önergesine verdiği yanıtta çocukların erken yaşta okumaya teşvik edilmesi için de çalıştıklarını ve bu yayınların da kontrol altında olduğunu açıkladı:

0-6 yaş aralığındaki çocuklar için uygun içerikli kitap listesi oluşturulmuştur. Çocuk dostu kitapların değerlendirme kriterleri Bakanlığımız merkez ve taşra uzmanları ve alandaki akademisyenler tarafından oluşturulan çalışma grupları tarafından belirlenmiştir. Çalışmalarımız sonucu bin 120 kitap incelenerek uygun bulunan 472 kitabın yer aldığı liste Bakanlığımız internet sayfasında yayımlanmaktadır.
# chp # uyuşturucu # whatsapp # ömer fethi gürer # bakan # önerge # medya # Aile Bakanlığı # derya yanık # Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık # bip