Küba'dan Rusya'ya destek

Küba, ABD ve NATO kışkırtmalarına karşı Rusya'nın kendini savunma hakkı olduğunu vurguladı. ABD’nin Avrupa'da geçmiş yıllardaki yıkıcı faaliyetlerini hatırlatan Küba Hükümeti, parçalanan Yugoslavya'yı örnek gösterdi.

ABD ve NATO'ya karşı Rusya'ya desteğini birçok kez açıklayan Küba, bir kez daha Moskova'nın güvenlik garantilerine vurgu yaptı.

Küba Cumhurbaşkanlığı’nın yaptığı açıklamada, "ABD'nin ve NATO’nun Rusya sınırlarına doğru aşamalı genişleme çabası, öngörülemeyen bir senaryoya yol açmıştır” ifadeleri kullanıldı.

''RUSYA'NIN KENDİNİ SAVUNMA HAKKI VARDIR''

Açıklamada ABD’nin bölge ülkelerini tehdit eden Karadeniz’deki genişleme planları ve Ukrayna’ya yaptığı silah yığınağının kuşatmaya eşdeğer olduğu vurgulandı. Rusya’nın operasyonla bu kuşatmaya engel olduğu belirtildi:

Tarih, ABD hükümetini, uluslararası barışı, güvenliği ve istikrarı tehdit eden NATO sınırları dışında giderek artan saldırgan bir askeri doktrinin sonuçlarından sorumlu tutacaktır. Rusya'nın kendini savunma hakkı vardır. Devletleri kuşatarak veya köşeye sıkıştırarak barışı sağlamak mümkün değildir.

ABD’nin Avrupa'da geçmiş yıllardaki yıkıcı faaliyetlerini de hatırlatan Küba, parçalanan Yugoslavya'yı örnek gösterdi:

Küba ikiyüzlülüğü ve çifte standardı reddeder. Unutulmamalıdır ki, ABD ve NATO, 1999 yılında jeopolitik amaçları doğrultusunda parçaladıkları Avrupa ülkesi Yugoslavya'ya canları pahasına büyük bir saldırı başlattılar. ‘İkincil hasar’ dedikleri yüz binlerce sivilin ölümünden de sorumludurlar.

Açıklamada, Rusya'nın NATO'dan istediği güvenlik garantilerine vurgu yapıldı. Küba Hükümeti'nin, sorunun, Moskova'nın güvenilik talepleri çerçevesinde diplomasi yoluyla çözülmesinden yana olduğu belirtildi.

# abd # rusya # Ukrayna # operasyon # silah # son dakika # destek # karadeniz # avrupa # nato # küba # harekat # askeri # Donbass # Donetsk # Lugansk