Ukrayna'daki Neo-Nazilerin darbe itirafı

Ukrayna'daki Neo-Nazi gruplarından C14'ün lideri Yevhen Karas'ın ''renkli darbe'' itirafında bulunduğu konuşmaları ortaya çıktı. Batı'nın silah verme nedenini açıklayan Karas, ''Sebep, Batı'nın hedeflerini en iyi bizim uygulamaya koymamız. Çünkü bu işleri yapmaya hazır olan bir tek biz varız. Biz öldürmekten keyif alan insanlarız.'' dedi. 60 senedir süren bir savaş verildiğini savunan Karas, amaçlarının Rusya'yı bölmek olduğunu söyledi.

Ukrayna'daki Neo-Nazi gruplarından C14'ün lideri Yevhen Karas'ın Batı ile ilgili yaptığı itiraflar ortaya çıktı.

Bir konferansta konuşan Karas, ''renkli darbe'' itirafında bulundu. Batı'nın neden silah yardımı yağtığını anlattı:

- Bize bunca silah verilmesinin sebebi bazılarının iddia ettiği gibi 'Batı'nın bize yardım etmesi' ya da 'Batı'nın bizim iyiliğimizi düşünmesi' değil. Sebep, Batı'nın hedeflerini en iyi bizim uygulamaya koymamız. Çünkü bu işleri yapmaya hazır olan bir tek biz varız. Biz öldürmekten keyif alan insanlarız.

Neo-Nazi gruplarından C14'ün lideri 60 senedir süren bir savaş verildiğini savunarak amaçlarının Rusya'yı bölmek olduğunu söyledi:

- Türkiye, Polonya, Britanya ve Ukrayna gibi bizi destekleyen ülkeler var. Burada önderlik bizde, çünkü 60 senedir süren bir savaş veriyoruz. Ne kadar veteran ve silaha sahip olduğumuzu düşünün. Rusya'nın bölündüğünü ve içinden beş ayrı yapı çıktığını düşünün. Avrupa'da en çok Javelin bizde var. Belki Britanya'da bizden fazladır. Bu askeri gücümüzle bize sorun yaratanların başına bela olacağız. Bu bizim için bir zevk.

Nazi liderlerinden Yevhen Karas, Zelenski'yi iktidara getiren sürecin en önemli duraklarından olan 2014 yılındaki Maidan olaylarını üstlendi. Her ne kadar Batı, bu eylemleri “barışçıl” göstermeye çalışsa da Nazi lideri olaylardaki en aktif grup olduklarını söyledi.

Ukrayna hükümeti ise, gençlik yaz kamplarında milliyetçi-vatansever eğitim programları hazırlamaları için C14'e maddi destek sağladı. Tüm bunlar, Ukrayna'nın ilk Yahudi kökenli başbakanı Vladimir Groysman'ın döneminde yaşandı.

# türkiye # rusya # Ukrayna # destek # avrupa # batı # Polonya # darbe # askeri # britanya # nazi # Zelenski