Çürüyen Batı medeniyetinin ırkçı yüzü

Batı medyasının, Ukrayna’dan kaçanları 'sarı saçlı, mavi gözlü; Hıristiyan ve beyaz' diyerek bağrına basması, çifte standardı ve ırkçı tutumu gözler önüne serdi. Çok değil birkaç ay önce, 240 göçmenin Polonya askerleri tarafından öldürülüp ormana gömülmesine Batı medyası ses çıkarmamıştı. Çünkü öldürülenler Suriyeli, Iraklı, Afgan, Afrikalı ve Müslümandı.

Batı medeniyet maskesi arkasında gizlediği ırkçı yüzünü Rusya’nın Ukrayna operasyonuyla gösterdi. Amerikan, İngiliz, Fransız medyası ülkelerini terk eden Ukraynalıları, “Sarışın mavi gözlü insanlar saldırıya uğradı. Bunlar beyaz, Hıristiyan. Bizim gibi arabalara biniyorlar. Burası Afganistan, Irak değil!” ifadeleriyle anlattı.

Milyonlarca masumu katleden ABD ve NATO bombardımanları için demokrasi yayınları yapan Amerikan CBS kanalına göre ‘Ukrayna bir Irak ya da Afganistan değil’. CBS muhabiri Charlie D'Agata göre de ‘nispeten medeni, nispeten Avrupalı bir şehir.’

Bir tren istasyonundan yayın yapan İngiliz ITV muhabiri Lucy Watson da “Ukraynalıların başlarına düşünülemez bir şey geldi. Burası gelişmekte olan bir üçüncü dünya ülkesi değil, burası Avrupa" ifadesini kullandı.

Batı medeniyetinin çürümüşlüğünü muhabirler bütün dünyaya canlı canlı aktardı. Amerikan NBC muhabiri Kelly Cobiella da yayında "Bunlar Suriye'den gelen mülteciler değil. Bunlar Hıristiyanlar, beyazlar. Polonya'da yaşayan insanlara çok benziyorlar" dedi.

Fransız BFM televizyonunda operasyonu yorumlayan bir uzman da " Putin'in desteklediği Suriye rejiminin bombalarından kaçan Suriyelilerden bahsetmiyoruz, Avrupalıların bizimkine benzeyen arabalarla kendilerini kurtarmak için ülkelerinden ayrılmalarından bahsediyoruz" ifadelerini kullandı.

İngiliz Daily Telegraph gazetesinde Daniel Hannan da köşesinde, “Bize çok benziyorlar. Ukrayna bir Avrupa ülkesi. İnsanlarının Netflix ve Instagram hesapları var, özgürce oy kullanıyor ve sansürsüz gazeteler okuyor. Savaş artık uzaktaki yoksul insanların başına gelen bir şey değil" ifadelerini yazdı.

İngiliz BBC yayınına çıkan Ukrayna'nın eski başsavcı yardımcısı David Sakvarelidze ise ırkçılıkta zirveye çıktı. Sakvarelidze, BBC canlı yayınında, "Sarı saçlı ve mavi gözlü Avrupalı insanlar ve çocuklar her gün Putin'in füzeleriyle öldürülüyorlar” dedi. İngiliz sunucu uyarmak yerine “Tabii ki hislerinizi anlıyorum ve saygı duyuyorum" diyerek Sakvarelidze’yi teselli etti.

Bütün dünya işte Batının bu ırkçı yüzünü televizyonda, internette ve sosyal medyada seyretti. CBS muhabiri özür dilerken ırkçı ifadeler kullanan diğer gazeteci ve yorumcular sessiz kalmayı tercih etti.

Sadece Batı medyasınının gazetecilerinin ifadeleri bile Batı'nın çürüdüğünü, insanlık değerlerinden uzaklaştığını, İslamofobi, Sinofobi, Afrofobi, Rusofobi gibi ırkçı gündemlere sahip olduğunu kanıtlıyor.

# abd # rusya # Ukrayna # Putin # operasyon # ırak # Afganistan # avrupa # nato # dünya # batı # ırkçılık # bbc # İslamofobi # batı medyası # NBC # CBS # Daily Telegraph # rusofobi # Batı medeniyeti