''Montrö net bir şekilde uygulanacaktır''

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin savaş durumunda net bir şekilde uygulanacağını söyledi. ''Türkiye hiçbir şekilde savaşı derinleştirecek bir durumun içerisine girmeyecektir'' diyen Çelik, Avrupa’nın göçmenler arasında ayrım yapmasına da tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti genel merkezinde 50 milletvekili ile bir araya geldi. Toplantının ardından Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kameralar karşısına geçti. Gündemle ilgili açıklamalar yapan Çelik, Montrö’nün net bir şekilde uygulanacağını söyledi.

- Montrö'nün objektif hükümleri savaş durumunda neyi içeriyorsa net bir şekilde uygulanacaktır. Birincisi Montrö'nün yaptırımları, Türkiye'nin takdirine bırakılmış bir konu varsa, Türkiye hiçbir şekilde savaşı derinleştirecek bir durumun içerisine girmeyecektir. Kimsenin yalan haber yapmaması, bu acıyı manipüle etmemesi gerekir.

AVRUPA’NIN GÖÇMEN AYRIMINA TEPKİ

Ömer Çelik, Ukraynagöçmenler üzerinden ayrımcılık yapan Avrupa’ya da seslendi.

- İnsan haklarında sarışın mavi gözlü, siyah tenli diye ayrım gösterilmez. Ukraynalılara bu kapılar açılırken öte yandan Yunanistan'ın göçmenleri ölüme iten yaklaşımları devam ediyor. Bu durumda Avrupa'da insan haklarını savunmanın anlamı kalmaz. Son derece utanç verici.
# türkiye # rusya # Ukrayna # yunanistan # erdoğan # ak parti # göçmen # son dakika # haber # avrupa # Ömer Çelik # tepki # savaş # ırkçılık # son # boğazlar # Montrö Boğazlar Sözleşmesi # ayrımcılık