Biden yeni yaptırımları açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden, ABD Kongresinin Temsilciler Meclisi ve Senato'nun ortak oturumunda ilk kez "Birliğin Durumu" konuşmasını yaptı. Biden, ABD hava sahasını Rus uçaklarına kapattıklarını açıkladı. Yeni yaptırımlarını açıklayan Biden’a ABD'nin en büyük sosyalist örgütü Amerika'nın Demokratik Sosyalistleri’nden "emperyalist yayılmacılığa son verin" tepkisi geldi.

Rusya'nın Ukrayna'daki NATO/ ABD ve Neo-Nazi varlığına karşı başlattığı operasyon kararlılıkla sürüyor. Batı da ABD'nin kışkırtmasıyla Rusya'yı hedef alan yaptırımları arttırmaya devam ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonu ile ilgili ABD Kongresinin Temsilciler Meclisi ve Senato'nun ortak oturumunda ilk kez "Birliğin Durumu" konuşmasını yaptı.

ABD'nin hava sahasını tüm Rus uçaklarına kapattıklarını duyuren Biden yaptırımların da devam edeceğini açıkladı.

Washıngton yönetiminin Rusya'yı hedef alan yaptırımlarına Amerika'nın Demokratik Sosyalistleri'nden tepki geldi.

ABD'nin en büyük sosyalist örgütü Amerika'nın Demokratik Sosyalistleri, Ukrayna'da gelinen durumdan 'ABD emperyalizmini' sorumlu olduğunu vurguladı.

EMPERYALİST YAYILMACILIĞA SON VERİN

Demokratik Sosyalistler 'in açıklamasında 'derhal ateşkes talep edilmesi, 'NATO'dan çıkılması' ve 'bu çatışmaya zemin hazırlayan emperyalist yayılmacılığa sona erdirilmesi' çağrısı yapıldı.

- DSA olarak ABD'ye NATO'dan çekilme ve bu çatışmaya zemin hazırlayan emperyalist yayılmacılığı sona erdirme çağrımızı yineliyoruz. ABD'deki ve dünyadaki savaş karşıtı eylemcileri şiddet içeren tırmanışlara karşı çıkmaya, kalıcı bir diplomatik çözüm talep etmeye ve bu krizden kaynaklanan tüm sığınmacıları kabul etmenin hayati önemini vurgulamaya çağırıyoruz.

Öte yandan Batı'nın Rusya'yı hedef alan ırkçı saldırılarına yenileri de eklendi. Daha önce Avrupa'da okuyan Rus öğrencilerin üniversite kayıtlarını silen Avrupa ülkeleri şimdi de Dostoyevski'nin üniversitede okutulmasını yasakladı.

İtalya'daki Milano-Bicocca Üniversitesi, Paula Nori isimli yazarın Dostoyevski üzerine vereceği dersi iptal etti.

Üniversite tepkiler üzerinde geri adım atmak zorunda kaldı ve dersin programlandığı gibi yapılacağını duyurdu.

Zagreb Filarmoni Orkestrası'nın da Çaykovski’'nin Eserlerini Repertuvarından çıkardığı belirtildi. Yunanistan’da ise Bolşoy’un Kuğu Gölü Balesi’nin gösterimi iptal edildi.

# abd # rusya # Ukrayna # avrupa # nato # batı # Biden # rus # son # askeri # çözüm # Kuğu Gölü Balesi # neo nazi # dostoyevski # Çaykovski # bolşoy