Rusya'dan KKTC'ye tanınma mesajları

Rusya'dan KKTC'yi tanımaya dönük açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ulusal Kanal yayınına katılan Emekli Rus Amiral Konstantin Sivkov, "Türkiye Kırım ve Donbass Cumhuriyetlerini tanırsa Rusya da KKTC için adım atabilir" dedi. Rus Emekli amiral Ukrayna'ya karşı başlatılan harekâtın siyasi hedefi, sahadaki son durum ile ilgili de kritik bilgiler paylaştı.

Rusya'dan KKTC'yi tanımaya dönük açıklamalara bir yenisi eklendi. Rusya Dışişleri Bkanı Sergey Lavrov'dan sonra Emekli Rus Amiral Konstantin Sivkov'dan da olumlu mesajlar geldi.

Ulusal Kanal yayınına katılan Emekli Rus Amiral Konstantin Sivkov, Rusya'nın KKTC'yi tanımak için adımlar atabileceğini söyledi.

- KKTC konusu Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkiler ile müzakereler kapsamında çözümlenecektir. Burada her şey Türkiye'nin izleyeceği siyasete bağlı. Önemli olan şu; Türkiye'nin, Kırım'ı, Donbass Halk Cumhuriyetlerini tanıması. Ayrıca, Ukrayna yerine kurulacak yeni devleti tanımayla ilgilidir.

Karşılıklı tanıma çağrısı yapan Emekli Rus Amiral, ortaya çıkan yeni durumda Rusya'nın atacağı adımların değişebileceğini söyledi:

- Bu konuda Türkiye doğru adımlar atarsa Rusya'nın KKTC'ye atacağı adımlar değişebilir.

"HAREKÂTTA İLK AŞAMA TAMAMLANDI, ARTIK 2. AŞAMAYA GEÇİLDİ"

Ülkesinin Ukrayna'ya karşı başlattığı askeri operasyonun gidişatını da değerlendirdi Emekli Rus Amiral Konstantin Sivkov.

- Askeri harekât, Ukrayna'nın Nazizimden ve NATO'dan kurtarılması açısından yapılmış bir operasyon.Rusya'nın başlattığı harekât ilk aşamasını tamamladı artık 2. aşamada. Şu an Ukrayna ordusu yok olmuş durumda. Ukrayna ordusunun yönetim merkezi de birkaç gün önce bertaraf edildi.Rusya'ya karşı milliyetçiler ve ırkçı gruplar savaşmakta. Rus ordusunun kayıpları oldukça az.

Operasyon sonucunda yeni bir federatif Ukrayna devleti kurulacağını belirten Emekli Rus Amiral, "Bu ülke Nazizimden arındırılmış ve Rusya'ya hiçbir şekilde bağlı olmayacak." vurgusu yaptı.

- Müzakere sürecinde Rus tarafı, akan kanın tamamen durmasını hedefliyor ve Ukrayna tarafının tam anlamıyla kapitülasyon imzalamasını istiyor. Yani Ukrayna tarafını teslim olmaya ve anlaşma imzalatmaya çağırıyorlar. Tıpkı 1945'te Nazi Almanyası'nın Sovyet Rusya ile yaptığı anlaşma gibi.

Öte yandan Rusya ve Türkiye'nin Karadeniz'de anahtar büyük ülkeler olduğuna dikkat çeken Konstantin Sivkov, "Karadeniz'de barış ve savaş olup olmaması Türkiye ve Rusya'ya bağlı" dedi.

# türkiye # rusya # Ukrayna # Putin # operasyon # ulusal kanal # KKTC # nato # rus # harekat # kırım # askeri # dış politika # Zelenskiy # Donbass # Konstantin Sivkov