Peskov da Batı'nın yaptırım listesinde

Rusya’nın NATO’nun genişlemesine karşı başlattığı operasyona çaresiz kalan Batı’dan yeni yaptırım haberleri geldi. Beyaz Saray, Putin'e desteğini sürdüren Rus elitlere ve aile üyelerine yaptırım uygulamaya devam edeceğini açıkladı. Yapılan açıklamada, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ile bazı Rus isimlerin de yaptırım listesine alındıkları ve bu kişilere vize yasağı getirdiği duyuruldu.

ABD'nin başını çektiği Batı, Rusya'yı hedef alan ekonomik yaptırımlarına bir yenisini daha ekledi.

Beyaz Saray, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ile bazı Rus isimleri yaptırım listesine aldıklarını ve bu kişilere vize yasağı getirdiklerini duyurdu.

Beyaz Saray açıklamasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e desteğini sürdüren Rus elitlere ve aile üyelerine yaptırım uygulamaya devam edeceğini duyurdu.

Yaptırım getirilen kişilerin ABD'deki mal varlıkları dondurulacak ve bu ülkedeki gayrimenkullerini kullanmaları yasaklanacak.

Rusya ekonomisinin hedef alındığı yaptırımlar sonrası gözler Rusya'nın atacağı adımlara çevrildi.

Rusya Maliye Bakanlığından, ülkenin sahip olduğu rezervler ve yaptırımlara ilişkin açıklama geldi. Maliye Bakanı Yardımcısı İrina Okladnikova, 2022'ye yönelik bütçe yükümlülüklerini karşılayabilecek yeterli fona sahip olduklarını belirtti.

Öte yandan Batı'nın Rus sanatçı, sporcu ve öğrencileri hedef aldığı ırkçı saldırılara kediler de eklendi.

Dünya Kedi Kayıtları Federasyonu Rusya'da yetiştirilen hiçbir kedi ırkının hangi kuruluş tarafından yayınlanırsa yayınlansın, herhangi bir FIFE kütüğüne kaydedilememesi kararına imza attı.

# abd # rusya # Ukrayna # açıklama # Putin # Sanatçı # lavrov # nato # Devlet # Rusya Devlet Başkanı # batı # yaptırım # rus # peskov # sporcu