ABD, Zelenskiy'i kaçırmayı planlıyor

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post'ta Ukrayna ile ilgili dikkat çeken haber daha yayımlandı. ABD'nin Rus Ordusunun Kiev'i kuşatmasının ardından Zelenskiy ve bakanlarını kaçırma üzerine planlar yaptığı belirtildi. Haberde, ismi açıklanmayan yetkilinin, “Zelenskiy'in Polonya'da sürgündeki bir hükümet kurduğu bir senaryo da dahil olmak üzere, şu anda her olasılık için acil durum planlaması yapıyoruz.” ifadesine yer verildi.

Rus ordusunun Kiev ilerleyişine engel olamayan ABD yönetimi Zelensky ve bakanlarını ülkeden kaçırma planları yapıyor.

ABD'nin dikkat çeken bu Ukrayna planı ülkenin önde gelen gazetelerinden biri olan Washıngton Post'ta yer aldı.

Gazetenin ABD ve Avrupa’dan yetkili kaynaklara dayandırdığı haberinde, Ukrayna'da ilerleyişini sürdüren Rusya ordusunun ülkede uzun bir isyana zemin hazırlayacağına inanıldığı ifade edildi.

ABD’nin Ukrayna’ya sağladığı silah yardımlarının bu uzun dönem için hayati önemde olduğu değerlendirilen haberde, ABD Dışişleri Bakanlığı ile Pentagon’un, Rusya güçlerinin Kiev’i tamamen ele geçirme ihtimaline karşı Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile kabinesinin kaçışı üzerine planlar yaptığı kaydedildi.

Haberde, ismi gizli tutulan bir ABD'li yetkilinin, “Zelenskiy'in Polonya'da sürgündeki bir hükümet kurduğu bir senaryo da dahil olmak üzere, şu anda her olasılık için acil durum planlaması yapıyoruz.” ifadesine yer verildi.

Zelenskiy’in bu süreçte ABD’li yetkililerle daha güvenli bir yere geçmesi konusunu görüştüğü, Kiev'in düşmesi durumunda da güvenlik ekibinin Zelenskiy ve hükümet üyelerini hızlıca yeniden başka bir noktaya yerleştirme planlarının hazır olduğunu belirttiği aktarıldı.

# abd # ordu # rusya # Ukrayna # Putin # son dakika # hükümet # avrupa # asker # Devlet # rus # moskova # savaş # dışişleri bakanlığı # Polonya # pentagon # washington post # kiev # Zelenskiy