Alevi Bektaşi Vakfından HDP'ye tepki

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, ABD fonlarıyla Türkiye’de faaliyet yürüten kuruluşlara dikkat çekti. Özdemir, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin ve fonlanan kurumların Hz. Ali’siz ve İslam dışında Aleviliği yaymaya çalıştığını söyledi.

ABD’den fonlanarak Türkiye’de kışkırtıcı faaliyet yürütenlere işaret etti, HDP’nin Ali’siz bir Alevilik yaymaya çalıştığını belirtti.

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özdemir, özellikle salgın döneminde ABD’den fonlanarak Türkiye’de Aleviler üzerinde yapılmak istenen bazı projeler olduğunu belirtti.

- Pandemi döneminde Türkiye'de bir takım yurt dışından gelen fonlar ile Türkiye'de Hazreti Ali'siz, Ehl-i Beytsiz bir Ali akımı olduğunu, gördük. Biz bundan rahatsız olduk.

“HDP ALİ’SİZ ALEVİLİK YAYMAYA ÇALIŞIYOR”

Özdemir, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin Aleviliği İslam dışı olarak yaymaya çalıştığını ve Hz. Ali’siz bir Alevilik yaratmak istediğini de ifade etti.

- HDP'nin arka bahçesi olan bir takım kurumların Türkiye'de Hz. Ali'siz İslam'ın dışında Aleviliği yaymaya çalıştığını da gördük. Alevi toplumu bugüne kadar ne bir askerine, ne bir polisine, ne bir hakimine, ne bir savcısına, ne de öğretmenine ve ne de herhangi bir devlet memuruna en ufak bir saygısızlığı yoktur. Bu tip olaylara karışan ve kendine de Doğu'da Güney Doğuda' da Türk Alevisiyim diyen aslında Kürt kardeşlerimizle de alakaları olmayan, kendilerini saklayan kripto Ermenilerin terör olaylarına ve teröristlere yataklık yapmaları bizi oldukça rahatsız ediyor.
# abd # türkiye # pkk # hdp # türk # Devlet # İslam # Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı # alevi bektaşi # özdemir özdemir