"Bin tane Amerika gelse terör devleti falan kuramaz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı canlı yayında ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde kurmak istediği terör koridoruna sert tepki gösterdi. ABD'ye meydan okuyan Soylu, "Amerika buraya terör devleti falan kuramaz. Bin tane Amerika gelse kuramaz." dedi. NATO ile ilgili yapılan bir anketi paylaşan İçişleri Bakanı, Türk Halkının yüzde 91'inin olası bir saldırıda NATO'nun bize destek olmayacağını düşündüğünü söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı canlı yayında ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde kurmak istediği terör koridoruna sert tepki gösterdi. ABD'ye meydan okuyan Soylu, "Amerika buraya terör devleti falan kuramaz. Bin tane Amerika gelse kuramaz." dedi. NATO ile ilgili yapılan bir anketi paylaşan İçişleri Bakanı, Türk Halkının yüzde 91'inin olası bir saldırıda NATO'nun bize destek olmayacağını düşündüğünü söyledi. Bakan Soylu, Hakkari Yüksekova'da 52 kilo 500 gram patlayıcı ile yakalanan polis memuru, FETÖ ile mücadele ve Furkan Vakfı ile ilgili de açıklamalar yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin Türkiye karşıtı planlarına sert tepki gösterdi. Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna karşı ABD'ye meydan okudu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TV Net canlı yayınına konuk oldu. Gündeme dair soruları yanıtladı. İçişleri Bakanına ABD'nin terör örgütü PKK/ YPG'ye silah ve lojistik destek vermesi soruldu. Süleyman Soylu net ve kararlı yanıt bir yanıtla şunları ifade etti:

- Biz başka bir milletiz. Amerika buraya terör devleti falan kuramaz. Bin tane Amerika gelse kuramaz. Bu millet kurdurmaz. Bunun bedelini kimse göze alamaz. Halep oradaysa arşın burada.

Türk halkının NATO'ya da güvenmediğini belirten İçişleri Bakanı, yakın zamanda yapılan bir anketin sonuçlarını paylaşarak ''Milletimiz de her şeyin farkında. Geçen bir anket olmuş yüzde 91 olası bir saldırıda NATO'nun bize destek olmayacağını düşünüyor dedi.

Süleyman Soylu ABD destekli FETÖ’nün, Türkiye’ye karşı bir kalkışma planı tekrar olur mu? sorusuna da yanıt verdi. Batı'nın FETÖ'ye verdiği destekleri hatırlarak şöyle devam etti:

-Ahdimiz var, Türkiye'de bir daha darbe kalkışması gibi bir şeyi gerçekleştirme şansına sahip olurlarsa dünyanın da şaşıp kalacağı, unutamayacağı bir sonuçla karşı karşıya kalırlar. Batı bizden haz etmiyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 52 kilo 500 gram patlayıcı ile yakalanan polis memuru ile ilgili konuşan Soylu, Patlayıcı dolu aracın Yapay zeka ve Hakkari Emniyet Müdürlüğü’nün titiz çalışması sonucu yakalandığını belirtti. Hedefin İstanbul olduğunu açıkladı. ''Bu memuru biz 2019 yılında ihraç etmişiz, mahkeme kararıyla geri dönüyor. Sonra başka bir yere vermişiz, İstanbul'da bir yere geçmiş. Hedef İstanbul. 52 buçuk kilo patlayıcı büyük bir patlayıcı. Birçok aktarımla ilgili çeşitli tedbirlerimiz var ancak yeni yeni yöntemler görüyoruz.'' dedi.

Bakan Soylu son günlerde kışkırtma eylemleri ve FETÖ ve PKK'ya destek söylemleri ile gündeme gelen Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul hakkında da konuştu. Kuytul'un kökünün dışardıda olduğuna dikkat çekti ve şu ifadeyi kullandı:

- Karşımızda hakikaten bir şaklaban ve başka yerlerden talimat alan biri var. Kendisine 'hoca' dedirtiyor ama siyasete giriyor, darbeyi meşru kılmaya çalışıyor, ByLock meselesine karışıyor, Cumhurbaşkanının kaleminin kırıldığını söylüyor ve 'yakında şerefini izzetini alacaklar 'diyor. Bu kadar haysiyetsiz, alçak bir değerlendirmeyle insan karşı karşıya bırakılır mı?"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3600 ek gösterge ve bekçi alımları ile ilgili de bilgi verdi. Süleyman Soylu, 3600 ek göstergenin mayıs ayında netleşeceğinin söyledi ve bekçi alımları ile ilgili de 3 Bin 250 kadro açılacağını duyurdu.

# abd # polis # türkiye # fetö # pkk # YPG # silah # terör # türk # süleyman soylu # nato # batı # bakan # son # kışkırtma