Batı savaşı beslemeye devam ediyor

NATO kuşatmasına karşı askeri operasyonunu sürdüren Rusya, Ukrayna’ya ait 60 askeri hedefin daha vurulduğunu açıkladı. Kontrol altına alınan Herson’da Rus askerleri tarım arazilerindeki mayınları temizliyor. Batı ise, savaşı beslemeye devam ediyor. ABD ve İngiltere, Kiev’e yeni silah sevkiyatı açıkladı. Rusya'nın, Birleşmiş Milletler’e sunduğu Ukrayna'ya insani yardım tasarısı ise batılı ülklerin oylarıyla reddedildi.

Rusya’nın Ukrayna harekatında 29. Gününde devam ediyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus uçaklarının gece boyunca Ukrayna’daki 60 askeri altyapı unsurunu imha ettiğini duyurdu. Bakanlık ayrıca, Herson bölgesindeki tarım arazilerinde devam eden mayın temizleme çalışmalarında 12 binden fazla patlayıcının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Sivillerin çatışma bölgelerinden tahliyesi için çalışmalar da sürüyor. Mariupol’da, 130’u çocuk 500’den fazla kişi daha Rus ordusunun açtığı insani koridordan tahliye edildi. Kentte 5 Mart’tan bu yana tahliye edilenlerin sayısı 5 bin 125’e yükseldi.

Rusya'nın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sunduğu Ukrayna'ya insani yardım yapılmasına yönelik tasarı, Avrupa ülkelerinin oylarıyla reddedildi. Ukrayna’ya yardım yapılmasına Çin destek verirken, ABD, İngiltere ve Fransa’nın da olduğu diğer 13 güvenlik konseyi üyesi karşı çıktı.

Ukrayna’ya yardıma karşı çıkan ülkeler, Kiev’e silah göndermeye de devam ediyor. ABD Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya 800 milyon dolarlık askeri yardım paketi kapsamında bu hafta içinde sevkiyatlara başlayacaklarını belirtti.

İngiltere de Kiev’e, tanksavar, yüksek patlayıcı silahlar ve füzeler dahil 6 bin askeri teçhizat ve 33 milyon dolar daha sağlanacağını açıkladı.

İngiltere hükümeti ayrıca, Rusya'ya karşı enformasyon savaşının bir parçası olarak BBC Dünya Servisi'ne yaklaşık 4 milyon sterlin tahsis edeceğini duyurdu.

# abd # ingiltere # rusya # Ukrayna # silah # fransa # avrupa # dolar # dünya # savunma # savaş # Tarım # mart # kiev # mayın