ABD'li paralı askerler Kiev'de

Kiev yönetimin kurduğu “Lejyonerler Birliği”ne Amerikalılar da katıldı. Kiev’den video yayınlayan Amerikalı paralı askerler, "Amerika'ya hoş geldiniz" dedi. Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı da Ukrayna'da yabancı savaşçıların eğitim üssünün İskender füzesiyle vurulduğunu açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri, Kiev yönetiminin marifetiyle Ukrayna’yı Afganistanlaştırıyor. Yabancı savaşçılar Ukrayna’da cirit atıyor.

Lejyoner Birliği’nde Amerikalı paralı askerlerde yer alıyor. Amerikalı paralı askerler kendilerini Kiev’de gösterdi. Amerikalı yabancı savaşçılar, kendilerini videoya aldı. Kiev’den video yayınlayan paralı Amerikan askerlerinin “Amerika'ya hoş geldiniz" dediği duyuldu.

Volodimir Zelenskiy, 16 bin yabancı savaşçının kendi saflarında Rusya’ya karşı savaştığını söylemişti. Savunma Bakanlığı ise bu sayının 20 bin fazla olduğunu duyurdu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı 20 bin yabancı savaşçının 52 ülkeden geldiğini açıkladı.

Lejyoner Birliği’nin içinde eski Amerikan ve İngiliz özel kuvvetler mensuplarının da olduğu biliniyor. Avrupa ülkeleri de Kiev safında savaşmak isteyen suçluları hapishanelerden çıkarılarak Ukrayna’ya gönderiyor. Paralı askerlere NATO üniforması veriliyor.

Rusya Ordusu ve Donetsk ve Lugansk Birlikleri Neo-Nazi Azak Taburuna Donbas Bölgesinde ağır darbeler vurdu. Amerikan Özel Kuvvetleri’nin 2014’ten bu yana eğittiği Neonazi gruplarında NATO silahları bulunuyor.

Rusya Savunma Bakanlığı Ukrayna'da yabancı savaşçıların eğitim üssünün İskender füzesiyle vurulduğunu açıkladı.

# abd # rusya # amerika # Ukrayna # avrupa # nato # savunma # kiev # ABD askeri # azak taburu # azak