Atlantik'in Altılısı'nda adaylık krizi

Millet İttifakı ve bileşenlerinde adaylık krizi büyüdü. CHP adaylarının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söylerken, Gelecek Partisi'nden ise "adayımız Ahmet Davutoğlu" açıklaması geldi. Bir açıklama da İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptı. Akşener, "Türkiye'nin şahıslara değil Kuvvetler Ayrılığına dayalı bir hukuk sistemine ihtiyacı var." dedi.

Millet İttifakı'nda adaylık tartışması yaşanıyor.

Sık sık bir araya gelen, partiler arasında ziyaretler yapan Millet İttifakı ve bileşenleri adaylık konusunda ise anlaşamıyor.

6'lı masa toplantıları ile birliktelik mesajları veren Gelecek Partisi'nden, ittifakta tartışma yaratacak adaylık açıklaması geldi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, adaylarının Genel Başkanlarının Ahmet Davutoğlu olduğunu söyledi:

- Bizim Cumhurbaşkanı adayımız Davutoğlu’dur. Tayyip Bey'in tek korkusu güçtür.

İyi Parti kurmayları da 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olarak sık sık Meral Akşener'in olması gerektiğini dillendiriyor. Meral Akşener de adaylık çıkmazına yönelik yeni değerlendirmelerde bulundu:

- Adayımız, Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanıdır. Biz Türkiye'yi bu ucube sistemden kurtarmak için bir araya geldik. Türkiye'nin şahıslara değil Kuvvetler Ayrılığına dayalı bir hukuk sistemine ihtiyacı var. Türk Milleti'nin kurtarıcıya ihtiyacı yok.

# chp # türkiye # İyi Parti # cumhurbaşkanlığı # türk # türkiye cumhuriyeti # aday # millet ittifakı # deva partisi # meral akşener # Davutoğlu # Akşener # saadet partisi # Başkan # Atlantik # Partisi # Demokrat Parti # Gelecek Partisi # 6'lı masa