Pakistan'dan dikkat çeken paylaşım

ABD'nin kaos planını püskürten Pakistan Başbakanı İmran Han'ın partisinin sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapıldı. ABD Başkanı Biden'ın 2020'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı devirmek için muhalefeti destekleyeceğini açıkladığı video paylaşıldı. Paylaşımda Biden'ın Türkiye'de mevcut iktidarı devirmeye kalkıştığı gibi Pakistan'da da aynı senaryoyu hazırladığı belirtildi.

Pakistan Başbakanı İmran Han bağımsızlıkçı siyasetleri ile ABD'nin kaos planını püskürtmeyi başardı. Han'ın partisi Pakistan Adalet Hareketi son durumla ilgili açıklama yaptı.

Partinin sosyal medya hesabından ABD Başkanı Biden'ın 2020'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı devirmek için muhalefeti destekleyeceğini açıkladığı görüntü paylaşıldı.

Paylaşımda Biden'ın Türkiye'de mevcut iktidarı devirmeye kalkıştığı gibi Pakistan'da da aynı senaryoyu hazırladığı belirtildi.

Biden'ın Pakistan'da da aynı şeyi yapmak için bir komplo kurduğu vurgulandı.

Ary News televizyonunda yayımlanan haberde, Başbakan Han'ın partilileriyle yaptığı toplantıda, hükümeti devirmek için oluşturulan komplonun arkasında ABD Dışişleri Bakanı'nın Güney ve Orta Asya İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Donald Lu'nun olduğunu söylediği belirtilmişti.

Pakistan'da ABD destekli muhalefet partileri, güvensizlik oylamasının reddedilmesi ve Meclisin feshedilmesinin ardından Başbakan İmran Han'ı ''sivil sıkıyönetim uygulamakla'' suçladı. Ancak ABD'nin yaratmak istediği kaos planına karşı on binlerce kişi Pakistan Başbakanı İmran Han'ı desteklemek için sokaklara çıktı.

# abd # türkiye # amerika # erdoğan # açıklama # sosyal medya # meclis # pakistan # washington # muhalefet # son # Partisi # medya # kaos planı # İmran Han