İmar Barışı Mağdurları'ndan yeni düzenleme çağrısı

İmar barışı mağdurları seslerini duyurmak için Ankara’da açıklama yaptı. Yapı kayıt belgeleri önce verilen, birkaç yıl sonra da iptal edilen vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na seslendi. İmar barışı mağdurları, yeni bir düzenleme istedi.

Farklı kentlerden bir araya gelen İmar barışı mağdurları, Ankara’da Ulus Atatürk Heykeli önünden seslendi.

Vatandaşlar, 2017 yılında süresi uzatılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İmar Barışı Planı’na 2018’de başvurdu, yapı kayıt belgelerini aldı. Belgelerini alan yurttaşların başvuru ve ödemeleri kabul olmasına rağmen belgelerinin iptal olduğu bildirildi:

- Aylar yıllar geçtikten sonra yapı kayıt belgemize onay veren ilgili bakanlığın bizzat kendisi verilen hakların geri alınamayacağı hükmünü çiğneyerek haksız yere yapı kayıt belgelerimizi iptal etmiştir

 Vatandaşlara son başvuru tarihinin 31 Aralık 2017 olduğu, bu nedenle belgelerinin iptal edildiği söylendi. İptalin ardından yıkımlar, abonelik sonlandırmaları, para cezaları ve mahkemeler ile mağduriyet büyüdü.

Belgeyi aldıktan sonra evlerine su, elektrik, doğalgaz bağlatan çeşitli tadilatlarla eksikliklerini gideren vatandaşlar, zor durumda olduğunu belirtti. İmar Barışı Mağdurları Platformu adına konuşan İbrahim Hacıoğlu, yeni bir düzenleme çağrısı yaptı:

 - İmar barışından faydalanıp yapı kayıt belgesi aldığımız yuvalarımız için alınan yıkım kararları durdurulmalı ve hakkımızda açılan davalar, cezalar iptal edilmeli ve yeni bir düzenleme ile bu yaşanan sorunlar çözülmelidir
# İmar Barışı