Memur-Sen engellilerin taleplerini açıkladı

Memur-Sen Engelliler Komisyonu 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Komisyon, engelli kadroları üzerinden yapılan atamalarda ek ödemelerin 20 puan artırımlı olmasını istedi. Bakıma muhtaç engelli bulunan çalışanlara yarı zamanlı çalışma hakkı verilmesini talep etti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Memur-Sen'den bir açıklama geldi. Konfederasyona bağlı Memur-Sen Engelliler Komisyonu, engelli bireylerin diğer vatandaşlarla eşit haklara sahip olması gerektiğine vurgu yaptı.

Açıklamada, engelli bireylerin çalışma hayatındaki yeri için talepler sıralandı:

- Engelli kadroları üzerinden yapılan atamalarda ek ödemelerin 20 puan artırımlı olmasını, Ailesinde bakıma muhtaç engelli bulunan çalışanlarımıza istemeleri halinde günlük ve haftalık çalışma sürelerinin yarı zamanlı çalışma hakkı verilmesini, Engelli kamu görevlilerine bağlanacak emekli aylığının en son almakta olduğu maaşın yüzde 85’inden az olmamasını, ötv muafiyetiyle birlikte KDV muafiyetinin de sağlanmasını ve engelli araç alımı nedeniyle satış için uygulanan 5 yıllık süre sınırının da azaltılmasını talep ediyoruz.
# 3 Aralık Dünya Engelliler Günü # engelli # memur