Şadi Yazıcı “Sıfır Atık Ligi” yarışmacılarıyla buluştu

İstanbul Tuzla Belediyesi başlattığı “Sıfır Atık Ligi” yarışmasıyla hem doğaya katkı sağlamaya hem de gençleri bilinçlendirmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Şadı yazıcı yarışmacılarla bir araya geldi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından karbon ayak izini düşürme, küresel ısınmanın yavaşlatılması ve daha yaşanabilir bir dünya için başlatılan ‘Sıfır Atık Ligi’nde ilk iki hafta geride kaldı.

Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Sıfır Atık Ligi”nin ikinci haftasında toplanan atık miktarı 23 tonu aştı. Yarışma kapsamında, gençler 5 kişilik takımlar halinde 5 hafta boyunca topladıkları atık karşılığında puanlar toplayarak büyük ödüller kazanmaya hak kazanıyor.

Öğrenciler yarışmanın birinci haftasında plastik, metal ve cam ambalaj topladılar. İkinci hafta ise kağıt, karton ve kullanılmayan kitap ve defter topladılar

Tuzla Belediye Başkanı Şadi yazıcı ise o yarışmacılarla bir araya geldi.

Yarışmaya katılan öğrencilere yaptıkları işin ne kadar kıymetli olduğunu anlatan ve gençlerle bir süre sohbet eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı “dünya artık 23,5 ton daha dengeli” dedi.

# tuzla # şadi yazıcı # tuzla belediyesi