Kılıçdaroğlu'nun hedefinde neden TSK var? | Ali Fuat Gökçe ve Tevfik Kadan değerlendirdi

Siyaset Bilimci-Akedemisyen Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe ve Aydınlık Gazetesi İstihbarat Şefi Tevfik Kadan, ı Kemal Kılıçdaroğlu'nun komutanlara yönelik söylemlerini değerlendirdi. Tevfik Kadan Kılıçdaroğlu'nun sözlerini "Doğrudan Amerikan üniforması içerisinde söylenecek sözler" olarak nitelendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ordu komutanlarını hakkında söylediklerini doğru bulmayan Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, komutanların siyasi bir amaçla orada bulunmadıklarını söyledi ve ekledi: 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında askerlerin orada bulunmasının sebebi envantere giren bir silahın tanıtılma toplantısıdır. AK Parti’nin herhangi bir siyasi toplantısı değil. Komutanların orada olması gayet doğal. Sayın Cumhurbaşkanı konuşmasında tepkisini sadece Kemal Kılıçdaroğlu’na değil, tüm muhalefete gösteriyor. Cumhurbaşkanı muhalefetin terör örgütüne olan karşı yaklaşımını ve dış politika yaklaşımlarını eleştiren bir konuşma yapıyor. Bunun üzerine komutanlar alkışlıyor.

Tevfik Kadan Kılıçdaroğlu'nun sözlerini Amerikancı bulduğunu ve amacının Türk Ordusunu yıpratmak olduğunu belirtti. Kadan konuyla ilgili şunları söyledi:

Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini anlamlandırabilmek için genel durumun tarifini yapmak gerekir. Genel vaziyete baktığımızda bugün ABD’nin özellikle altını çizerek söylüyorum Türkiye’ye karşı silah kullanma iradesini ilan ettiği bir dönem de yaşıyoruz. Bunun için Yunanistan’da kurduğu üslerden Güney Kıbrıs’ın NATO’ya alma projelerine, Fırat’ın doğusunda terör örgütün silahlandırarak bir devlet kurma girişimlerine kadar ABD’nin her alanda her cephede Türkiye’ye karşı silahlı bir tehdit olduğunu görüyoruz. Bu tehditler çerçevesinde Kılıçdaroğlu’nun sözlerini anlamlandırmak mümkün. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bütün bu cephelerde yalnızca terör örgütlerine ya da onun uzantılarına yönelik bir mücadele yürütmüyor. Tam tersine küresel çapta bir mücadele yürütüyor. Bu mücadele sırasında Türk Ordusunun moralini bozacak, içine nifak tohumları ekecek, komutanlara karşı güvensizlik yaratacak gibi her türlü açıklama TSK’ya doğrudan zarar verir. Aslında düşman cephesinin siperinden atılmış birer kurşundur TSK’ya karşı. Bugün Kılıçdaroğlu’nun hedef alan sözlerini doğrudan Amerikan üniforması içerisinde söylenecek sözler olarak değerlendiriyoruz.
# pkk # kemal kılıçdaroğlu # Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe # tevfik kadan