ABD Pençe Kılıç'ı hedef aldı: ''Operasyon ABD askerlerini tehdit ediyor''

Türkiye ABD'nin kara gücü PKK/YPG hedeflerini tek tek imha ederken ABD Savunma Bakanlığı'ndan operasyonları hedef alan bir açıklama daha geldi.

Türkiye'nin Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik başlattığı Pençe-Kılıç Hava Harekatı başarıyla devam ederken operasyon ABD'yi rahatsız etti.

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, Türkiye'nin bölgeden temizlediği PKK/YPG terör örgütü unsurlarını "yerel ortak" olarak tanımladı.

Pentagon Sözcüsü, Türkiye'nin yürüttüğü operasyonların Suriye'de ABD askerlerinin güvenliğini tehdit ettiğini de itiraf etmiş oldu.

Ryder, açıklamasında, "Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde, Irak'ta ve Türkiye'de tırmanan gerilimden derin endişe duyuyor. Bu tırmanış, DEAŞ Karşıtı Küresel Koalisyonun DEAŞ’ı zayıflatmak ve yenilgiye uğratmak için yıllardır sürdürdüğü ilerlemeyi tehdit ediyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin terörle mücadelesini de gerginlik olarak nitelendiren Pentagon Sözcüsü, "Ateşkesi sürdürmek için Türkiye ve yerel ortaklarımızla görüşmeye devam edeceğiz." dedi.

# Pençe Kılıç Hava Harekâtı # pentagon # suriye # pkk # YPG # deaş # ABD Savunma Bakanlığı